Narcissen Sprokkeltocht in Oldenzaal

Narcissen knippen in een pluktuin, dat uitje moeten we uiteraard eens uitproberen! Wanneer ik Tess aangeef dat we naar een bloemenboerderij gaan kijkt ze me vragend aan. Wat is eigenlijk een ‘bloemenboerderij’? Check hieronder meer over de narcissen sprokkeltocht in Oldenzaal!

In de vroege lente kun je er prachtige narcissen knippen, iets later ook tulpen of veldbloemen. Ook gaaf; in de zomer kun je er fruit plukken! Toen ik alle verschillende opties las wist ik; hier moeten we heen.

De ligging is gemakkelijk, je rijdt de snelweg af bij Oldenzaal Hanzepoort en moet dan een klein stukje over een gedeeld fietspad. Daarna zie je de gele vlaggen al wapperen; ’t Duvelshofke.

Duvelshofke Oldenzaal

Sprokkeltocht wandeling

We hebben gereserveerd voor de sprokkeltocht wandeling via mail. Wil je ook de sprokkeltocht lopen? Vergeet dan niet even te berichten. Er wordt onderweg namelijk een kleine picknicktas verstopt met lekkernijen vanuit de landgoedwinkel.

Na het parkeren melden we ons in de winkel. Een vriendelijke mevrouw loopt met een routekaart mee naar buiten. De kinderen krijgen een korte uitleg over de route en dan is het al tijd om te gaan. De route is simpel en niet heel bijzonder, je loopt eigenlijk een vierkant om de boerderij heen.

sprokkeltocht

Je komt wel langs de Galloway runderen. We hebben geluk, ze staan helemaal vooraan want hebben net voer gekregen. Volgens de kinderen zijn het net bavianen… Ik zie niet heel goed de vergelijking moet ik bekennen. Maar goed, even terug naar de wandeling. Halverwege de route is een picknicktas verstopt die de kinderen kunnen opzoeken. Op het bankje drinken we wat en we smikkelen van de andere lekkernijen.

picknicktas

In totaal is de sprokkeltocht circa 3,5 à 4 km. Voor onze kinderen prima te doen, maar onderweg is niet heel veel dus op driekwart van de route – toen we langs de grote weg liepen – was de zin op en kunnen ze het alleen maar over bloemen hebben. Die willen ze namelijk graag plukken!

Narcissen plukken

Ieder kind mag een bosje narcissen knippen van ongeveer 15 bloemen. Gewapend met een schaar lopen we naar de rijen met allemaal narcissen: er zijn gele narcissen met een oranje toeter, gele narcissen met een gele toeter, maar ook crème kleurige narcissen met een oranje toeter. Er wordt druk geknipt en op het einde hebben we allemaal een prachtig boeket verzameld.

Narcissenboeket

De kinderen spelen nog even bij de glijbaan en trampoline. We rekenen de sprokkeltocht af, in 2022 is de prijs; €12,50 per volwassene en €6,25 per kind (4-12 jaar). Onder de 4 jaar is het gratis.

En? Wanneer loop jij de narcissen sprokkeltocht in Oldenzaal? Of heb je geen zin in wandelen maar zoek je wel een leuk uitje in Oldenzaal? Lees hier dan meer over Klein Afrika!

pluktuin oldenzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *