Monkey Town Enschede

Afgelopen november is er een Monkey Town geopend in Enschede. De locatie van deze indoor speeltuin is in principe perfect; Go Planet, Kinepolis en de schaatsbaan zijn hier ook gevestigd.

Hoog tijd om deze binnenspeeltuin van dichtbij te bekijken!

We parkeren de auto aan de zijkant, net ná kinepolis en lopen tussen de gebouwen recht op Monkey Town af. Aan de linkerkant bevindt zich de ingang tot Monkey Town en aan de rechterkant kun je E-karten.

We slaan linksaf, betalen het entreegeld (volwassenen zijn gratis!) en lopen dan rechtdoor naar de speeltoestellen. Aan weerszijden vind je hier tafels en stoelen. Terwijl we rondkijken voor een plekje zit Tess al op de grond om haar schoenen uit te doen.

Met moeite krijgen we haar mee naar ons plekje – zodat ze weet waar we zitten. Eenmaal daar gooit ze haar jas neer en rent ervan door.

Eerst sprint ze naar de trampolines, maar na een tijdje daarop komt ze terug. Ze mag van de oude kindjes niet meer op de trampolines. Ze wacht onze oplossing niet af en rent naar de vulkaan om deze te beklimmen. Ik ben verbaasd dat ze de top haalt. Wanneer is ze fysiek zo sterk geworden?

Soms vangen we een blik op van Tess in het grote speelgedeelte. Ondertussen kletsen J. en ik lekker over de verhuizing onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers. Erg fijn dat ze nu groot en sterk genoeg is om zelfstandig door het grote gedeelte te crossen.

Enige tijd later komt ze vol enthousiasme aanrennen. Ze is van een grote – snelle – glijbaan geweest en die was écht heel leuk!

Ze neemt wat slokken water en sjeest er weer vandoor. Op naar de legoblokken. Als ze al een heel huis gebouwd heeft gaat J. haar even helpen. Ze bouwt niet in verband dus de ‘muren’ vallen steeds om. Na even samen te hebben gebouwd vraagt Tess of we met haar mee willen gaan.

Samen klimmen en klauteren we door het speeltoestel. Tess vliegt er door heen en iets langzamer komen J. en ik er achter aan. Tess heeft rode wangen van de inspanning en sterretjes in haar ogen van plezier. Heerlijk om haar zo te zien genieten.

Als we al veel van het toestel hebben gezien komen we helemaal boven aan bij een witte draaiglijbaan. Tess wil graag samen van de glijbaan en we proppen ons in de opening. J. houdt het voor gezien en klimt een normale route naar beneden. Tess giert het uit!

Eenmaal beneden gaat Tess nog even alleen spelen. J. en ik rusten uit van de inspanning met een drankje.

De speeltuin oogt bij binnenkomst wat kaal en de toestellen zijn helemaal achterin gepropt – terwijl er veel (loze) ruimte voor zit. Persoonlijk vind ik Ballorig gezelliger. Maar Tess interesseert dat natuurlijk niet, als ze maar lekker kan spelen en dát kon ze hier zeker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *