Mini roadtrip op Walcheren

Geweldig! Tijdens onze mini roadtrip op Walcheren valt er ook nog eens prachtig pak sneeuw. Wat een cadeautje en wat een unieke belevenis. De ene dag bouwen we nog een zandkasteel op het strand bij Zoutelande en de volgende dag gewoon een sneeuwpopje in Vlissingen!

Natuurlijk bezoeken we niet alleen maar het strand. Benieuwd naar dé plekjes met kinderen op Walcheren?

Als je me op Instagram volgt, heb je het al voorbij zien komen: onze mini roadtrip op Walcheren. Wát was ik eraan toe om er even tussenuit te gaan. Even in een andere omgeving te zijn. Even wat om naar uit te kijken en even wat leuks te doen.

We boeken een huisje, gooien wat spullen in de auto en rijden naar Zeeland. Onderweg kopen we nog even een broodje bij een tankstation, want dat zijn we natuurlijk vergeten mee te nemen…

Roadtrippen Zeeland

De Zeeuwse Rivièra

Onze rit naar Zeeland eindigt in Zoutelande. Lekker cliché zeiden we tegen elkaar; “ik ben blij dat je hier bent.” Heb je nu gelijk dat liedje in je hoofd? Wij wel! We parkeren de auto, laten de spullen voor wat het is en lopen de duin over het strand op. Het is een hele zachte dag, weinig wind. Tess rent gelijk naar de zee. Wat is ze enthousiast en blij dat we op mini-vakantie zijn!

We struinen heerlijk over het strand, Mia in de draagdoek en Tess druk met schelpen zoeken. Die zijn hier overigens in overvloed, dus al snel heeft ze er zoveel dat ze niet meer weet waar ze ermee heen moet.

Zeeland strand Zoutelande strand

 

 

 

 

Tijdens deze lockdown is er niet heel veel open, maar deze plekken zijn zeker nog aan te raden:

 • Wandel naar Strandpaviljoen De Branding voor een lekker kopje afhaalkoffie
 • Fiets naar de bijzondere vuurtoren van Zoutelande of juist de andere kant op naar Duinen Valkenisse – een prachtig uitkijkpunt
 • Nu gesloten, maar het ziet er interessant uit; het bunkermuseum! Op Walcheren zie je trouwens her en der nog bunkers staan. Een bijzonder gezicht
Van Westkapelle naar Domburg

We rijden vanuit Westkapelle naar Domburg, hier kun je van de N-weg af een panoramaroute op. Dan rijd je parallel aan de zee; heel gaaf! Met als kers op de taart een prachtige rode vuurtoren met witte band. We kunnen het natuurlijk niet laten om hier wat plaatjes te schieten.

Vuurtoren Westkapelle

En het fotograferen heeft madam niet van een vreemde. Het liefste loopt ook Tess de hele dag met haar camera’tje in de hand. Lachen! ;):

We rijden wat verder naar Oostkapelle. Tussen Domburg en Oostkapelle is een natuurreservaat; de Manteling. Er zijn hier twee (korte) wandelingen; de witte (2,4km) of blauwe route (3,8km) van Staatsbosbeheer, aangegeven met paaltjes. De blauwe route is erg veelzijdig. Je loopt door bossen, over duinen, door statige lanen en leuke slingerpaadjes. Ja echt, al die afwisseling vindt plaats in een kleine 4 kilometer!

We hebben even wat moeite gehad met het vinden van een parkeerplaats. Daarom gelijk maar even de tip; stel je navigatie in op Terra Maris, natuurhistorisch museum. Daar vind je ook gelijk de paaltjes die de route aangeven.

De stadswallen van Veere

Eén van de leukste plekjes op Walcheren vind ik toch wel Veere. Er is ook ontzettend veel te doen. De geschiedenis ligt hier echt op straat, plus het is ook perfect voor kids. Wij parkeren de auto vlakbij het centrum, aan de jachthaven. Ik word gelijk helemaal vrolijk van de sfeervolle kade met karakteristieke gevels en het leuke ophaalbrugje.

Weten wat er nog meer te doen is?

 • Bewonder bijvoorbeeld het stadhuis. Deze is gebouwd in de 15e eeuw en de rijkdom uit die tijd spat van het gebouw af
 • Wandel om de enorme ‘Grote Kerk’. Alle gebouwen van Veere lijken minuscuul naast dit megagebouw
 • Hoewel het vandaag erg fris is en (hard) waait wagen we ons wel eventjes bovenop de eeuwenoude stadswallen met uitzicht op het Veerse Meer. Ook leuk zijn de kanonnen die hier staan, zeker een succes met kinderen
 • Het hoogtepunt van Tess was de leuke wandelroute naar de Stenen Beer en Koe en dan vooral het trekpontje!

Molen Koe

Hoe kom je vanaf de jachthaven bij de Stenen Beer en Koe? Loop met de rug naar het ophaalbruggetje rechtuit. Al snel zul je een klein paaltje zien met nr. 74 erop, deze stuurt je de stadswal op. Aan de andere kant gaan we met de trap naar beneden. We nemen eerst een kijkje bij het strand en gaan iets verder naar links weer de stadswal op. Hier naast het muurtje staat een klein gebouw met een wenteltrap naar beneden. Je komt zo in de Stenen Beer, de verbindingsweg tussen de zeedijk en de bolwerken.

In de stenen beer

Door deze lange overdekte doorgang kun je wandelen. Als we aan de andere kant komen volgen we het paaltje met nr. 73, richting molen de Koe. Een erg fotogenieke molen. Tess vindt de molen niet zo interessant, maar wel de manier hoe je er komt; namelijk via een trekbootje! En vanuit het bootje heb je weer zicht op de Stenen Beer;

Stenen Beer Veere

Historisch Middelburg

Een bezoekje Middelburg als je op Walcheren bent kan natuurlijk niet overgeslagen worden. De aantrekkelijke Zeeuwse hoofdstad heeft ontzettend leuke kronkelende straatjes, een laatgotisch stadhuis en een fraaie abdij. Eerlijk is eerlijk; in deze tijd is er weinig te beleven. Alles is gesloten en je loopt er echt bijna alleen. We hadden geluk dat er nog een klein marktje was op het grote plein, dat we niet helemaal lonely hier rondliepen.

 • Loop over het marktplein en aanschouw het gotische stadhuis. Indrukwekkend! Al vindt dochterlief de vele duiven op dit plein interessanter…
 • Slenter door de nauwe straatjes met traditionele huisjes. Met name het hofje bij de Kuiperspoort is prachtig!

Hofje Kuiperspoort

De Boulevard van Vlissingen

Rijdt vooral over de boulevard naar het einde. Je komt hier dan langs het standbeeld van Michiel de Ruyter, vissershaven en het Arsenaal. Al is deze laatste momenteel – je raadt het al – gesloten.

Boulevard Vlissingen

Nog meer tips van onze kant;

 • Bezoek het windorgel nabij het Nollestrand
 • Bestel Sushi bij Ikigaki sushi & bites en haal het af (of laat het bezorgen!)
 • Of verken Vlissingen te voet tijdens de wandeling ‘Verken Vlissingen: stad aan zee‘. De route is 6 kilometer lang en is goed voor ongeveer 1,5 uur wandelplezier. Wij slaan deze over, het is snijdend koud buiten en besluiten lekker van onze afhaalmaaltijd in het huisje te gaan genieten op onze laatste avond in Zeeland.

Welke locatie kan jij aanbevelen voor een weekendje weg in Nederland?

Eén antwoord op “Mini roadtrip op Walcheren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *