Mijn baby slaat de lepel weg

Kennen jullie dat? Ergens tussen de vier en zes maanden start je voorzichtig met vaste voeding. Die eerste hapjes zijn erg lachwekkend; film of maak zeker voldoende foto’s van de gezichtsuitdrukkingen! Geloof mij, daar wil je graag nog eens naar terug kijken. Een paar maanden later is je baby uitgegroeid tot een mini-mensje mét een eigen willetje. Het resultaat hier? Mijn baby slaat de lepel weg, regelmatig.

Heeft iemand een tip om dit te voorkomen?

Wanneer ik babyfoto’s terug kijk – ja, dat doe ik echt nog wel regelmatig – kan ik hardop lachen bij het zien van de gezichtsuitdrukking bij de eerste hapjes. Als je dan verder kijkt in het ‘baby leert eten tijdperk’ komt er ergens een wisseling. Het begint met het eten aftasten, dan komt de fase gretig eten (lees: zo snel mogelijk naar binnen proppen) en dat veranderd naar de ‘mijn baby slaat de lepel weg’ tijd.

wortel eten

Eten overal…

Mia is nu circa 10 maanden. Ze kán heel goed eten, maar meestal is ze erg ondeugend. Het eten eindigt over het algemeen eerst op de stoel, grond, tafelpoot en uiteindelijk ook in de gordijnen en tegen de muur.

Het is niet dat ze boos is tijdens het eten. Ze heeft nou eenmaal van die bewegende armen die soms per ongeluk de lepel wegslaan en soms expres; ze wil dan graag zelf de lepel vast houden. Ik heb al van alles geprobeerd. Bijvoorbeeld haar een lepel geven als afleiding en met een andere lepel haar eten naar binnen schuiven. Daar trapt mevrouwtje alleen niet in.  Ook heb ik getracht haar armen even -voorzichtig- naar beneden vast te houden en dan de lepel snel in de mond te stoppen. Maar dan presteert ze het om haar hoofd weg te draaien waardoor het eten over haar slab, en verder, uitgesmeerd wordt.

smeerpoets

Van nette eter naar bendemaker

Het is even wat anders.  Het tegenovergestelde van haar grote zus. Tess heeft namelijk smetvrees-achtige trekjes. Wanneer zij eten op zich krijgt of per ongeluk morst met drinken moet dat per direct schoongemaakt worden. Mia is in zo goed als alles echt het tegenovergestelde van haar zus. Voor mij ook wel even slikken. Ik houd wel van een opgeruimd (schoon) huis. Dat is met een baby als Mia een uitdaging. Zeker drie keer per dag ben ik dus de benedenverdieping aan het vegen en dweilen…

Mocht er iemand dé tip voor ons hebben, reageer graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *