Midweek Mallorca met een peuter

Mallorca met kinderen is een ontzettend leuke bestemming die veel meer heeft dan alleen zon, zee en strand. Vooral in het voor- en najaar is Mallorca fijn, omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en er nog geen massatoerisme is.

Deze post is al eens gedeeld via Kleine Wereldreiziger, maar nu ook hier te lezen!

Bij toeval werden we op zeer goedkope vliegtickets naar Mallorca gewezen. Een retourticket voor €70 totaal, met ons drietjes! Zonder verder na te denken boeken we deze tickets, onder het motto: de rest komt later wel!
Een paar dagen eruit klinkt echt goed, al moeten we nog wel twee maandjes wachten voor vertrek.

Echter deze post zou deze post niet zijn als die twee maanden ook voorbij vlogen! Het is zover: de dag van vertrek. We vliegen laat in de middag / begin van de avond, dus kunnen eerst thuis rustig inpakken en gaan dan op ons gemak naar Eindhoven luchthaven. Bij een restauran met speelhoekje nemen we plaats en eten we wat voordat we het vliegtuig in gaan.

De vlucht gaat erg goed. Er was ook een kleuter in het vliegtuig en ook al spreken Tess en dat meisje niet dezelfde taal, ze spelen erg leuk samen en lopen lekker door het gangpad. Zo gaat de tijd snel voorbij en voor we het weten dalen we en kunnen we het vliegtuig verlaten. Ik haal de buggy en autostoel op (we nemen onze eigen autostoel altijd mee in het vliegtuig) en J. gaat met Tess de huurauto ophalen. Dit doen we niet eens en nooit meer, uiteindelijk ben ik sneller bij de huurauto en duurt het al met al langer dan niét opsplitsen. Een les voor de volgende keer dus.

Als we alles in de huurauto hebben gepakt en goed en wel onderweg zijn valt Tess lekker in slaap. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar het appartement bij Aparthotel Ona Cala Pi en we genieten al direct van de mooie omgeving! De palmbomen komen ons tegemoet, wat wil je nog meer?
Het appartement is onderdeel van een hotel, dus we checken snel in en leggen Tess in bed. Zelf lopen we een rondje over het terrein en pakken dan een wijntje op het balkon, het vakantiegevoel is volop aanwezig!

De oostkant van Mallorca

We besluiten de Oostkant van het eiland te verkennen en rijden eerst naar Colonia de Sant Jordi om een bezoek te brengen aan het prachtige strand Platja es Trenc. Ze zeggen dat je je hier in de Caraïben waant en niets is minder waar.

Uitgestrekte witte zandstranden en kristalhelder blauw water om ons heen. We hebben wat strandspeelgoed meegebracht en nemen plaats op een mooi plekje. J. en ik drinken wat, genietend van de omgeving. Tess vermaakt zich heerlijk met ‘haar’ zandbak.

Een tijd later – geen idee hoelang we er precies hebben gezeten – besluiten we de route voort te zetten. Via Cala d’Or, waar het een beetje op Ibiza lijkt door alle witte huizen rijden we naar één van de mooiste baaien op Mallorca, de baai bij Cala d’Or bestaat uit vijf kleinere baaitjes en kun je je ogen uitkijken. Wat een mooie omgeving hier.

De grotten van Drach
We wilen nog naar de grotten en vervolgen dus onze route naar Porto Cristo, vlak voor Porto Cristo zijn de Grotten del Drach. In de grotten maken we een wandeling van ongeveer twee kilometer, prima te doen voor onze peuter! De entreekosten zijn €15,- voor een volwassene, Tess mag gratis mee naar binnen. Na een tijdje lopen tussen de stalactieten en stalagmieten is een groot onderaards meer. Als iedereen op de bankjes zitten kan je genieten van een klassiek optreden vanuit bootjes. De boten zijn prachtig verlicht en lichten heel mooi op bij het blauwgroene water. Na het optreden kan je zelf ook een kort boottochtje over het water maken. We besluiten dit niet te doen, de rij is erg lang. Heb je er wel het geduld voor? Dan is het zeker een aanrader!

Het is al aan het einde van de middag dat we besluiten terug te rijden naar het hotel. Tess speelt nog wat op de hotelkamer en wij drinken lekker wat op het balkon. Op Mallorca eten ze vrij laat, dus we besluiten maar gelijk te wennen aan het ritme. Tess houdt het nog prima vol, want gelukkig hebben we laat geluncht. Tegen 19.00 uur merken we dat Tess wat onrustig wordt en lopen we naar het restaurant van het hotel. Het is nog erg rustig, maar dat kan komen omdat het nog geen hoogseizoen is. Tess wil graag pizza eten en gelukkig kan je dat hier bestellen. In stilte eten we, nog nagenietend van de eerste ervaringen vandaag.

De veelzijdige westkant van Mallorca
De volgende dag willen we eigenlijk wel heel graag de westkant zien. De bergen trekken ons en we besluiten de uitdaging aan te gaan voor deze – waarschijnlijk – lange dag.

Eerst rijden we naar Valldemossa, een authentiek bergdorpje met een fantastisch uitzicht. Het ligt te midden van een groene vallei dus ook de weg ernaartoe is de moeite waard. We lopen even door dit mooie dorp om daarna door te rijden naar Sóller, een prachtige plek met een door sinaasappelbomen omringd marktplein. Het parkeren hier is wel een uitdaging, dus hopen dat je geluk hebt. We hebben geen geluk en besluiten door te rijden naar het volgende dorp zodat we wat kunnen lunchen.

Fornalutx is een sprookjesachtig plaatsje en kent smalle steegjes en typerende goudgele natuurstenen huizen. We dalen neer op een pleintje met verschillende fonteintjes, ik had niet verwacht dat Mallorca zo’n mooie natuur kent met zulke prachtige bergen.

De stropdasknoop op weg naar Cala Tuent
We twijfelen even of we ook naar Cala Tuent rijden, dat is namelijk doodlopend. We besluiten toch te gaan en dat is achteraf gezien een hele goede keuze! De stuurmanskunsten van J. worden op de proef gesteld met de vele haarspeldbochten. Er is zelfs een bocht van 360 graden, de zogenoemde stropdasknoop.

De weg naar Cala Tuent overbrugt een hoogteverschil van 800 meter en de route is indrukwekkend. Je komt uit bij een prachtig strand, wat er op het moment dat wij er aankomen erg verlaten bij ligt. Juist het feit dat er in deze tijd van het jaar (bijna) geen toeristen zijn maakt het een magische locatie. Tess is tijdens de route hiernaartoe in slaap gevallen dus J. blijft bij de auto en ik ga op onderzoek uit. Ik struin wat in de nabije omgeving en schiet wat plaatjes het strand en natuur.

 

 

 

 

Als ik weer terug bij de auto ben rijden we via dezelfde weg terug om uiteindelijk bij onze laatste tussenstop, Alcudia, uit te komen. Deze stad was vroeger omringd door oude stadsmuren, op het moment staat een deel nog overeind die het historische vestingstadje afschermen. Je vindt hier nog een aantal wachttorens en poorten én misschien wel het leukste; je kunt over een stuk van de oude stadsmuren heen lopen! Binnen de muren zijn er tal van pittoreske steegjes, straatjes en pleintjes. We kiezen een terrasje voor kopje koffie en Tess kiest een lekker ijsje.

Nog even naar hoofdstad Palma de Mallorca
De laatste volle dag op dit betoverende eiland gaan we nog even naar de hoofdstad Palma de Mallorca. Het oude centrum van de stad nodigt uit om lekker in rond te slenteren, er zijn wel veel trappen dus we zijn blij dat Tess het lopen goed vol kan houden.

De haven is een aanrader, neem een kijkje bij de prachtige boten en doe even of je er eentje uit kiest! Ook de kathedraal, La Seu, is ongelooflijk indrukwekkend. Je kunt hem van binnen te bezichtigen, maar alleen al voor de buitenkant is de kathedraal zeker een bezoekje waard. Het oude gedeelte van Mallorca is overigens erg kindvriendelijk, het kent vele mooie parken en er is ook een grote speeltuin.

Na een aantal uren rijden we een stukje verder naar een kasteel aan de rand van Palma de Mallorca; Castell de Bellver. Het is één van de weinige ronde kastelen in Europa en is vroeger gebruikt als militaire gevangenis. Het kasteel is mooi en het uitzicht over Palma is er adembenemend.

Bijna tijd om terug naar huis te gaan…
Voordat we weer naar het vliegtuig vertrekken gaan we nog even van het privé strand van het hotel genieten. Hiervoor moeten we een aantal trappen af naar beneden, het plekje is erg romantisch. Nog even spelen in het strand, waarna we al veel te snel moeten vertrekken naar het vliegveld. Wat een heerlijke dagen hebben we gehad met ons allen op Mallorca!
Eenmaal terug in Nederland heeft Tess het er nog regelmatig over, ze vraagt dan ook ‘wanneer gaan we weer naar ons tweede huis mama, die met die twee glijbanen!’

 

2 antwoorden op “Midweek Mallorca met een peuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *