Mamatijd tijdens Covid-19 lockdown!

We zitten in een tweede lockdown, ik hoop oprecht dat dit voldoende helpt om de drukte in de ziekenhuizen onder controle te krijgen! Maar, hoe houd je het thuis voor jezelf behapbaar? In de avonden – als ik nog wat energie over heb – doe ik graag wat voor mezelf. Ben je ook zoekende wat je wil doen in je mamatijd tijdens Covid-19 lockdown?

Vergeet niet dat je ook tijd voor jezelf moet vrijmaken. Het thuiswerken met kinderen thuis is voor iedereen een heerlijke uitdaging. Gelukkig slaapt Mia nog veel overdag en kan Tess redelijk goed zelfstandig spelen, op de 1.000 vragen tussendoor na…

Ik ben nog druk bezig met het inplakken van foto’s van Tess, ik loop (maar) twee jaren achter en heb nog zo’n 600 foto’s klaarliggen om ingeplakt te worden. Een behoorlijke klus, waar ik niet altijd energie van krijg… Dus blijft dit vaak nog liggen!

Workshop tasjes voor thuis

Wat ik wel onwijs leuk vind is het creatieve clubje met vriendinnen. Voorheen deden we ieder kwartaal een workshop bij derden. Denk aan leren tasje maken, glasfusen, pottenbakken, glasblazen, zilversmeden, et cetera. Maar ja, door Corona kan dit niet face-to-face doorgaan.

Toen hebben we de workshoptasjes voor thuis in het leven geroepen. Iedere maand is er iemand aan de beurt voor een opdracht thuis.
Zo zijn we onder andere bezig geweest met Herman Brood (kennen jullie dit nog?), hebben we via Zoom en Whatsapp ‘samen’ een film gekeken, kregen we de ingrediënten voor een bakopdracht (Rocky Road Fudge > aanrader!) thuisbezorgd en speelden we een online pubquiz!

Schilderen op nummer

Deze ‘workshop’ vond ik leuk én niet leuk. Ik hoor je denken, huh wat bedoel je!?
Het ene moment werkte het erg ontspannend en een ander moment had ik er echt ruzie mee. Wát een gepriegel zijn sommige nummertjes!
Al met al kostte het kunstwerk heel wat uurtjes. Maar ik kijk er wel met een goed gevoel op terug. Vooral naarmate je verder kwam en steeds verder naar het eindresultaat werkte begon het gewoon leuk te worden om er ’s avonds wat tijd aan te besteden;

Gelukkig is Tess ook erg creatief, dus we begonnen samen aan deze schilderworkshop. De spanningsboog van een kleuter is alleen niet erg groot, dus of het een groot succes was? Dat laat ik eventjes in het midden!

Enthousiast geworden? Check dan hier de verschillende schilderijen van schilderen op nummer!

DIY pakketten online bestellen

Wist je dat er ook ontzettend veel bedrijven zijn die voorheen workshops aanboden en nu DIY pakketten voor thuis aanbieden? Zo bestelde ik een droogbloemen pakket.

De foto’s online van dergelijke ringen zien er zo gaaf uit! Droogbloemen is helemaal hip tegenwoordig. Ook fijn; ze gaan lekker lang mee en geven dus mooi wat kleur in je interieur.

Maar toen ik het pakketje thuis kreeg en eenmaal begonnen was vond ik het nog best moeilijk. Want, waar start je precies? Knip je de steeltjes van de bloemen wel vast af of niet?

 

 

 

 

 

Na twee keer opnieuw te zijn begonnen en nog wat extra droogbloemen te hebben toegevoegd (dus buiten het DIY pakket om), was ik er enigszins blij mee. Nog niet voor de volle 100%, dus misschien moet ik er binnenkort nog maar eens mee oefenen, maar dan met een grotere ring! Heb jij dé tip voor een mooie samenstelling?

En zo modderen we nog maar even door met workshops online en thuis! Een gezellige online Bingo avond via Zoom en leren babyschoentjes maken staan nog op het programma. Iemand verder nog ideeën wat we echt móeten doen!? 🙂

Zoek jij nog tips voor gezelschapsspelen?

3 antwoorden op “Mamatijd tijdens Covid-19 lockdown!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *