Mama je bent meer dan genoeg!

Deprimaandag… Tijd voor een oppepper? Mama je bent meer dan genoeg!

Alweer een tijdje terug las ik een blog aan een moeder die het gevoel had niet genoeg te doen voor haar kind(eren). Ze wilde altijd meer doen, beter zijn, alle ballen hoog houden, er altijd voor ze zijn en ook nog carrière maken. Een vrouw voor haar man, een bikkel op het werk en een liefdevolle moeder.

Toen ik het las had ik het gevoel dat het over mij ging. Je zult begrijpen, de tekst kwam binnen.

Ik wil aan de start van dit nieuwe jaar ook even stil staan. Stil staan bij jouw leven als moeder, vrouw, werknemer, vrijwilliger, leider, trainer, bestuurslid of welke functies je ook allemaal bekleedt.

Je Bent Genoeg.

Je faalt niet als je een avond eten besteld, omdat je geen zin of puf hebt om te koken.
Je bent echt niet de enige die in een moment van zwakte ’s nachts snoep, chips of chocola [van je kind] op eet. Om er de volgende dag samen met je kind naar te zoeken.
Je bent ook niet de enige die op momenten je kind(eren) achter het behang wil plakken en er nog een extra laag behangplaksel overheen zou willen smeren.

Je Bent Belangrijk.

Dit geldt voor alle moeders, moeders die zich eenzaam voelen ook al zijn ze niet alleen. Moeders die huilen onder de douche zodat niemand de tranen ziet. Moeders die zichzelf schuldig voelen vanwege een schreeuwende uitbarsting.

Ken je dit? Als je kind(eren) uit logeren zijn mis je het rumoer. Maar als ze er wel zijn geniet je pas écht als het stil is in huis. Omdat ze lekker slapen, veilig in hun eigen bed.

Je Bent Kostbaar.

Moeder zijn is zwaar, uitdagend. Maar het komt in fasen. Er zullen altijd zwaardere dagen zijn, maar zolang er (meer dan genoeg) mooie momenten zijn komt het goed! Ik heb in de afgelopen 4,5 jaren waarin ik mezelf moeder mag noemen echt wel zware momenten gekend.

Ik heb ook wel eens onder de douche gehuild en mij meer dan eens schuldig gevoeld voor een uitbarsting, om een kleinigheidje… Je bent hier écht niet alleen in!

Je Doet Je Best.

Kijk nog eens naar je kind. Kijk in die prachtige ogen. Zie je dat die mooie ogen tegen jou op kijken? In de ogen van je kind ben jij perfect. Die vinden jou meer dan genoeg!

Voel je je schuldig als je eten besteld? Kijk dan eens naar je kind. Het maakt niet uit of het eten besteld is of zelfgemaakt. Je kindje is blij zolang het een gevuld buikje heeft!

Ik weet niet of een ouder kind dat nog doet, maar denk eens terug aan de baby en dreumestijd. Het moment dat je kind beide handjes naar je uitstrekt. Dat doen ze niet voor niets. Een teken dat ze bij je willen zijn. Ze willen jou, precies zoals je bent.

Je Bent Geweldig!

En die kleine, maar zichtbare tekenen van liefde, daar sta ik komend jaar nog eens extra bij stil. Doe jij dat ook?
Men zegt niet voor niets lekker cliché ‘je krijgt er zoveel voor terug’. Focus je eens op deze kleine dingen, het zijn de kleine dingen die het namelijk doen.

Moeders, denk eraan op – met name op moeilijke momenten – je doet het onwijs goed!!

2 antwoorden op “Mama je bent meer dan genoeg!”

  1. Lieve Daphne wat kun het toch prachtig vertellen. Niemand is perfect. Geniet van je kinderen voor je het weet zijn ze groot. Liefs Hermien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *