Luchtballonnen kleuren de lucht tijdens Twente Ballooning

Afgelopen woensdag is het jaarlijks terugkerende luchtballonspektakel van start gegaan op het Hulsbeek. Het is een erg gezellig, druk bezocht festijn voor jong en oud. Hoewel het evenement in teken staat van de vele luchtballonnen die iedere dag de lucht in gaan is er nog meer te beleven. Lees snel verder!

Als we vanaf de snelweg aan komen rijden, worden we al snel met borden naar een parkeerplaats geleidt. Dat is al een prettig begin! Niets vervelender dan uren rondrijden om een parkeerplekje te vinden. De normale parkeerplaatsen zijn gereserveerd of gesloten en we worden naar een weiland verwezen. Het voelt wat achteraf, maar als we eenmaal aan het lopen zijn valt het erg mee.

Vlakbij het Hulsbeek, net als we het terrein op willen, stuiten we op een enorme rij hekken. Je moet hier blijkbaar entree voor betalen; dat hadden we niet helemaal verwacht. Het gaat om een kleine bijdrage van €5 en het parkeren is gratis, dat valt gelukkig mee!

Het is heerlijk weer en nog een heel aantal mensen liggen te genieten op de ligweides. Er spelen kinderen in het zand. We lopen langs het water en genieten van de ontspannen sfeer.

Als we bij de meute aankomen zien we dat de luchtballonnen al worden voorbereid. We kijken over een rij mensen, wat een drukte! We lopen een stukje door over het terrein. Er zijn verschillende mogelijkheden om wat te eten en te drinken en door de temperatuur is het ook nog heerlijk vertoeven in en bij het water. Hoewel er veel mensen staan bij de ballonnen heb je nog een vrij gevoel, het terrein past perfect bij dit evenement.

Als we de eerste branders horen lopen we terug naar de ballonnen. Al snel gaat de eerste de lucht in. Op dezelfde plek wordt er in een razend tempo een andere ballon neergelegd zodat er zoveel mogelijk ballonnen van een relatief kleine locatie de lucht in kunnen.

Over de horizon zie je de luchtballonnen hun eigen weg gaan, op het hoogtepunt zie je wel 15 ballonnen zweven. Wat een prachtig gezicht! Ook Tess geniet volop. Het ballonvaren heeft wel wat magisch. Gigantische ballonnen, gedragen door de warme lucht. Allen voorzien van de typerende mandjes vol met mensen. Ze varen weg tot een nog onbekende locatie. Geheel vrij boven de aarde gaan ze heen waar de wind hen brengt.

Als de avond valt kijken we de ballonnen nog even na. Moe maar voldaan lopen we terug naar de auto.

Het programma op de vrijdagavond en zaterdag is nog uitgebreider. Vrijdagavond is er naast een fair ook een zogeheten nightglow en zaterdag zijn er ook oldtimers te bewonderen. Daarnaast is er op zaterdag ook een kinderprogramma; ‘mega kindermiddag’. Helaas weet ik niet zo goed wat je bij dat laatste kunt verwachten. Ik houd het in gedachten om volgend jaar te onderzoeken! Of kun jij mij hierover informeren?

Houdt de website in de gaten voor het programma van 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *