Legoland Denemarken met Dreumes

Sinds onze dreumes erg veel met Duplo speelt flitste deze locatie al eens door mijn hoofd om te bezoeken. Toen we een vrijkaartje in handen kregen en dus maar één persoon hoeven te betalen (omgerekend is de entree bijna €50/p.p.), besluiten we te gaan!

Denemarken is met de auto zeer goed bereikbaar. Met circa 8 uren rijden zijn we dan ook bij het vakantiehuisje in de omgeving van Kollerup dat we via AirBNB geboekt hebben.

We hebben zelf wat eten meegenomen uit Nederland, we wisten onze aankomsttijd niet precies en willen niet voor een dichte-supermarkt-deur te komen staan. Achteraf gelukkig, want wat file om Hamburg heeft ervoor gezorgd dat we rond 17.30 uur bij het huisje aankomen. Na de spullen op de plek te hebben gelegd even een snelle maaltijd maken en dan hup naar buiten om de omgeving te verkennen. Het is erg fris buiten, maar de natuur om dit vakantiepark is prachtig!

Legoland Billund, bijna alles van LEGO

De volgende dag gaan we naar Legoland, een kleine 30 minuten rijden. We lopen wat rond in een soort Madurodam, maar hier is alles gemaakt van legosteentjes. Heel gaaf om te zien wat er allemaal gemaakt kan worden. Met technisch LEGO is er ook een werkende sluis, veerboot, booreiland en nog veel meer! Doordat het buiten vriest gaan we al snel even ergens binnen op te warmen voor koffie, gelukkig. We moeten allemaal even wennen aan de kou.

Na de koffie besluiten we naar ‘Duplo-land’ te gaan, hier kan Tess haar lol op! Een speeltuin met glijbaan en bakken met Duplo waar je lekker mee kan spelen. Hier vlakbij is ook een babyroom met een (peuter)bed, heerlijke stoelen (voor o.a. borstvoeding geven), een verschoonruimte met kindertoilet en alle voorzieningen. Ze hebben er luiers liggen en billendoekjes, zelf hoef je niets mee te nemen. Ontzettend goed voor elkaar.

Na eventjes gespeeld te hebben wandelen we verder, het park is opgedeeld in themagebieden. We wandelen via het autocircuit, waar kinderen met elektrische autootjes een LEGO-rijbewijs kunnen halen (vanaf 7 jaar, kosten ca. €11 per kind), naar Atlantis. We moeten even wachten voor we naar binnen kunnen, dat gaat op gezette tijden, maar kunnen al gauw onze ogen uitkijken. In het aquarium zwemt een verscheidenheid aan vissen en zelfs haaien met daartussen LEGO. Een onderzeeër van legoblokjes, een duiker en nog veel meer! Voor jonge kinderen is Atlantis een aanrader, Tess keek haar ogen uit, en wij ook.

Het park heeft ook verschillende achtbanen en waterattracties. Veel waterattracties zijn zo vroeg in het seizoen nog gesloten, maar door de kou vinden we dat helemaal niet erg. Wel gaan we de uitdaging aan in een aantal achtbanen en vermaken ons op en top! We zijn met familie dus kunnen mooi afwisselen bij de attracties waar Tess nog te jong voor is. Wel zijn er ook attracties voor jonge kinderen, zoals een safari auto. Uiteraard proberen wij deze uit en het plezier spat er tijdens het ritje vanaf. Zelf sturen is dan ook haar favoriet en het liefst blijft ze in de auto!

We kunnen haar overtuigen mee te gaan, door te beloven dat we een ritje in een trein maken. Dit treintje rijdt over het hele terrein en is een erg leuk ritje! De tijd vliegt voorbij en gaan aan het einde van de dag nog even wat souvenirs kopen in de LEGO-winkel. Als het park sluit is de winkel nog een uurtje open en er is ook LEGO te koop dat in Nederland niet te koop is.

Jutland, een heuvelachtig gebied

We zijn een lang weekend in Denemarken en gaan dus ook nog op ontdekkingstocht in de omgeving en besluiten de zee te bezoeken. Het landschap is heuvelachtig met bossen en we zien een aantal prachtige routes om te wandelen! We hebben niet echt uitgestippeld wat we willen doen vandaag en spreken af eerst naar Juelsminde te rijden, het uiteinde van het schiereiland. De stad is een gezellig kuststadje met vele restaurants en een mooie jachthaven.

 

 

 

 

Het zandstrand is er zeker geschikt voor zwemmen en zandkastelen bouwen, mits de temperatuur hoger is. Eentje om zeker te onthouden. We wandelen hier verder wat rond en kijken in wat winkeltjes.

We krijgen allemaal trek en eten bij een pannenkoekenrestaurant een heerlijke belegde pannenkoek, op z’n Deens. Dat is echt anders dan wij kennen, maar hier wil ik niet teveel over verklappen; zien en ervaren is hierin vele malen leuker!

Na de lunch rijden we nog even door naar Snaptun en stuitten op een veerboot. Even twijfelen we of we deze zullen nemen, maar na wat verder onderzoek blijkt dat we dan nog een uurtje moeten wachten en Tess is net lekker in slaap gevallen. We zoeken even online wat er nog meer te doen is en rijden door naar Horsens, een stad uit de Viking tijd. Het centrum is er prachtig, vele gebouwen stammen uit de Middeleeuwen. Na een rondwandeling besluiten we een verwarmd terras op te zoeken en genieten we van een Deens pilsje.

Op de terugweg naar ons huisje rijden we langs de supermarkt zodat we onze eigen avondmaaltijd kunnen klaarmaken. De laatste avond hier sluiten we af met het spelen van verschillende bordspelletjes, een heerlijk ontspannen avond.

Voordat we aan de terugreis naar Nederland beginnen willen we toch nog wat van de directe omgeving van het huisje zien en kiezen voor een bewegwijzerde wandelroute van circa 9 kilometer. Al snel komen we een aantal prachtige schotse hooglanders tegen, de beesten zijn erg nieuwsgierig en komen zelfs even op aai-afstand.

 

 

 

 

De route is niet helemaal begaanbaar met een buggy, dus Tess moet een aantal stukken zelf lopen of wordt met buggy en al getild. Maar de route is de moeite waard! Een schitterende route door een prachtig natuurgebied met verschillende hoogtes waardoor je ook prachtige uitzichten hebt, sommige delen is het een bosrijk gebied en er zijn ook wat weiland doorsteken met watermeertjes.

De volgende keer naar Denemarken pakken we toch maar de rug drager in, ik had niet verwacht dat de omgeving hier zo indrukwekkend was.

We zullen hier zeker voor een langere tijd terugkeren, we hebben nog lang niet alles gezien en willen nog meer wandelroutes verkennen om van de prachtige omgeving te genieten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *