Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld

De prachtige omgeving van het Dwingelderveld. Ze kennen hier meerdere (wandel)routes ook geschikt met kinderen! Zo jammer dat we er niet meer van kunnen zien en ontdekken, doordat het 30+ graden is. Maar gelukkig is er ook erg veel speelplezier rondom en in het bezoekerscentrum. Inclusief een waterspeelplek met pompen, lekker kliederen met modder in Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld!

Eerst wandelen we naar een natuurlijk klimtoestel ongeveer 100 meter naast het centrum. De toestellen wiebelen heel erg en doordat Tess het soms nét niet helemaal zelf kan wordt ze boos – gefrustreerd. We laten deze speeltuin voor wat het is en lopen snel door.

Struinen door wilgenhuttendorp

Achter de speeltuin ligt een heus wilgenhuttendorp. Papa en Mia gaan in de schaduw staan en Tess en ik ontdekken het dorp. We lopen onder de wilgentunnels door en snoepen stiekem een braampje op die we hier in de struiken plukken.

De temperatuur wordt al wat drukkender, warmer. Nog even snel spieken bij een speelplek met waterplassen. Je komt er via het ‘Mozespad’, een pad door de vijver met aan weerszijden glas. Met een beetje fantasie kun je zelf het water aan de kanten drukken en ‘onder’ water lopen.

Kliederen met modder bij de waterspeelplek

Bij kliederland kun je naar hartelust over omgevallen bomen lopen, spelen met water en modder of afkoelen met de gieterdouche.

Met opperste concentratie klimt Tess over de stapstenen, met wat bemoedigende woorden en een moddervoet door een misstap haalt Tess de overkant.

Natuureducatie in het bezoekerscentrum

Als het in de zon wat te warm wordt lopen we nog even het bezoekerscentrum binnen. Hier vind je een reliëf-plattegrond van het Dwingelderveld. Ook hebben ze opgezette dieren en meer educatie. Samen met Tess lopen we langs de bijzondere expositie; we zien slangen in een pot, uitgedroogde kikkers, eierschalen, een opgezette wasbeer, veren van verschillende vogels en nog veel meer.

Wanneer we zo goed als alles wel hebben gezien en de concentratie van Tess verdwenen is lopen we weer naar de Mini. Deze locatie is ook geschikt bij warmere temperaturen! Helaas is er bij de waterspeelplek weinig schaduw, dus goed insmeren en dan lekker met modder kliederen.

Benieuwd naar wat je nog meer kan doen in Drenthe?

2 antwoorden op “Kliederland bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *