Klein Afrika in Oldenzaal

De horeca gaat mondjesmaat weer open! Al regelmatig reden we langs de enorme giraffe bij de ingang en zeiden tegen elkaar; deze moeten we eens bezoeken, Klein Afrika in Oldenzaal.

Daar kwam het eigenlijk nooit van, maar eindelijk besloten we te reserveren en er heen te rijden! Het was erg rustig, maar ontzettend leuk voor onze dierenliefhebbende peuter.

Er staan 4 auto’s geparkeerd, dus druk is het niet. Het weer is ook wat wisselvallig, maar nu schijnt het zonnetje lekker. Ideaal om gelijk even het dierenpark op te gaan.

Dierenpark Klein Afrika in Oldenzaal

Via het restaurant kom je bij een grote speeltuin, aan de linkerkant is de entree voor het dierenpark. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, voor volwassenen is de entree 2€. Je moet met munten van 2€ betalen, maar er staat een wisselautomaat voor briefgeld bij.

We lopen door het hek en Tess rent er gelijk vandoor over het pad. Het ziet er leuk uit met de hekjes aan weerszijden. De hangbuikzwijnen zijn bij Tess in trek. Ze ziet er vier; mama, papa, Tess en baby – aldus Tess. Laten we dat maar als een compliment opvatten!

Geitjes voeren
Voor 50 cent kopen we wat geiten voer en trotseren de geitenweide. Ze zijn duidelijk gek op de brokjes, want ze springen zo tegen je op. Tess vindt het een beetje griezelig, maar met wat afleiding van de andere geiten durft ze toch het voer op de hand te houden en zo wat geitjes te voeren.

De baby geitjes vinden het ook maar wat gezellig. Al snel wordt er aan Tess haar haren en touwtje van de rok gesabbeld. Zouden ze denken dat Tess hun mama is?

Spelen in de speeltuin

Het dierenpark is niet heel groot, maar een perfecte ronde voor onze 3-jarige peuter. Ze verlangt weer naar de speeltuin aan het begin. Na verder nog langs emoe’s, stekelvarkens, wallabie’s en verschillende waterdieren te hebben gestruind zijn we tot Tess haar genoegen bij de uitgang die gelijk uitkomt bij de speeltuin.

De wip-zebra, verschillende glij- en klimobjecten en de kabelbaan zijn het leukst aldus dochterlief. Ik neem even plaats op het terras en bestel wat drinken en pannenkoeken voor de lunch.

Pannenkoekenrestaurant

Van oorsprong is Klein Afrika een pannenkoekenrestaurant, met veel kinderplezier.
Het weer is omgeslagen en we smikkelen lekker binnen van de bestelde pannenkoek. Binnen is ook geheel in Afrika-sfeer ingericht met mooie schilderen en grote knuffels aan de muur.

We zijn hier zo’n 3 uren geweest, maar als het droog was gebleven had Tess vast langer in de speeltuin willen spelen. Een aanrader om eens te bezoeken!

Is het bevallen en zoek je iets vergelijkbaars?

2 antwoorden op “Klein Afrika in Oldenzaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *