Klauteren bij het Hulsbeek

Langs, en over, de Gammelkerbeek bij het Hulsbeek is een avontuurlijk speelbos te vinden. Hoewel ik er al geruime tijd over wist, stelde ik een bezoek altijd uit. Tot nu; Mia gaat een dagje spelen bij de gastouder en Tess mag een vriendinnetje meevragen. Tijd om lekker vies te worden in dit stoere speelbos. Lekker klauteren bij het Hulsbeek!

De route is verweven met de gammelkerbeek. De verschillende speeltoestellen gaan onder andere over de beek. Zullen we met een droog pak thuis komen?

’s Ochtends als we Mia hebben weggebracht halen we gelijk Quinty op. We rijden daarna door naar Oldenzaal en parkeren de auto op P1 (de route start gelijk op deze parkeerplaats).

Toch wel een beetje eng nog

De eerste hindernis bij de brug is nog een beetje te hoog gegrepen. We blijven aan deze kant van de beek en slaan voor het bruggetje linksaf. Steeds weer op verschillende manieren leidt het parcours ons over de beek.

Soms is het net iets te moeilijk voor Tess (de toestellen zijn het meest geschikt voor >6 jaar). Ik probeer Tess aan te sporen. Ik weet dat ze deze hindernis wel kan. Zelf vindt ze alleen van niet… Na 15 minuten huilen, besluit ze dat ze tóch met ons mee wil en gaat het touw op. Eenmaal aan de andere kant zegt ze; ‘dat was gaaf, alleen de eerste stap was moeilijk!’

Van bos naar zwemplas

Met z’n beiden rennen ze van het ene naar het andere klimtoestel. De duoschommel beklimmen ze beide en Tess kijkt toe hoe Quinty van de lange kabelbaan sjoeft.

Vol overtuiging spelen ze Anna en Elsa op het speeltoestel met glijbaan die we midden in het bos tegen komen. Ja ook prinsessen houden van klimmen ;)! In een huisje houden we even een korte pauze. Eventjes een pakje drinken en een koekje voor nieuwe klim-energie.

Na de speeltuin komen we bij de dassenburcht. Als echte dassen kruipen ze door het buizenstelsel. Wanneer we verder willen lopen zijn we even de weg kwijt, waar moeten we precies heen?

We besluiten een stukje terug te lopen en komen uit bij de zwemplas.

Ridderkasteel en bomenparcours

Al snel spotten de dames een groot kasteel. Jippie! Nog meer klim- en klauterplezier! Tess klimt gelijk omhoog om te glijden. Quinty kiest de moeilijkere routes.

Vanuit de loopbrug zien ze ook hindernissen in de zwemplas. Ik had ze er al over verteld en hun ogen beginnen te glunderen. Ze pakken me nog net niet bij de arm en sleuren me die kant op. Wel staan ze gelijk voor m’n neus; mogen we daar heen!? Ze hebben zich er helemaal over verheugd om over het ‘diepe’ water te klimmen.

Via het strand rennen ze in één streep door naar de klimtoestellen. Met een beetje hulp kan Tess ook een stukje het water op. Voor beide dames zijn deze toestellen wel een beetje lastig. Quinty baalt dat ze haar badpak niet mee heeft genomen, haha! Als ze op mijn verzoek haar hand even in het water steekt komt ze tot de conclusie dat het water toch een beetje te koud is om in te zwemmen nu.

Grote speeltuin

We eindigen onze route in de grote speeltuin die zich hier onder de bomen bevindt. Na 2,5 uren rond struinen, klimmen en klauteren vind ik het wel welletjes. De dames gaan zonder morren mee, maar hadden volgens mij nog wel langer willen spelen.

Ook al is er niemand in het water gevallen, de kleding is goed vies geworden van het bos en het natte hout. Het is goed aan ze te zien dat ze een heerlijke ochtend hebben gehad!

P.S. De route daagt ook volwassenen uit om mee te doen, de dames vinden het maar wat leuk dat ook ik de uitdaging aan ga om de beek over te klimmen! Vergeet dus zelf niet ook oude kleding aan te trekken en lekker mee te klauteren bij het Hulsbeek.

Nog handige informatie; bij het toiletgebouw – die momenteel gesloten is – kun je een parkeerkaartje kopen. In de herfst/winter kost parkeren op P1 drie euro per auto, dit is te betalen met de pinpas. In het hoogseizoen is dat zes euro voor een kort voertuig!

Ben je benieuwd naar meer natuurspeeltuinen of kinderwandelroutes in Twente?

5 antwoorden op “Klauteren bij het Hulsbeek”

  1. Flexy63 schreef:

    Parkeren kost nu 3 euro in winterseizoen en 6 in hoogseizoen voor een kort voertuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *