Kinderboerderij Oldenzaal met jonge kinderen

Onze beide dames hebben in het dreumes-tijdperk een enorme aantrekkingskracht op dieren. Tess haar lievelingsdier was toentertijd een kalkoen, wie bedenkt dat haha!? Mia kan zo enorm enthousiast reageren op alle dieren die bewegen, hoog tijd dus om eens een voor ons geheel nieuwe plek te ontdekken; kinderboerderij Oldenzaal met jonge kinderen. Ik hoor je denken; bevalt die?

Op navigatie rijden we naar de Operalaan in Oldenzaal. Aan het begin van het straatje zien we een parkeerplaats. We twijfelen even en rijden door of we misschien dichterbij kunnen parkeren, dat is niet zo dus even draaien en op de goede parkeerplaats parkeren.

Kinderboerderij Oldenzaal

Dieren- en heemtuin

We stappen uit en nemen Mia aan de hand. Tess rent alvast vooruit. We wandelen langs een prachtige heemtuin aan onze rechterhand met wilde bloemen, bronnen, sloten en paden. Een mooi afwisselend landschap waar we al veel verschillende vlinders en bijen spotten. Die tuin in? Daar denkt Tess niet aan, ze wil naar de boerderij dieren.

Haar oog valt het eerste op de ren met Vlaamse Reuzen. Ze heeft geluk, want je mag deze ook betreden. Voorzichtig aaien we dit enorme konijn.

Heel veel te doen

Naast dat dit een kinderboerderij is met dieren, is er ook van alles te beleven. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd (schaapscheerfeest, biggen knuffelen, hutten bouwen, etc.), maar je kunt ook bijvoorbeeld een houten koe of geit melken.

Koeien melken

Wanneer we verder het terrein op lopen komen we hoefijzer bordjes tegen, iets verderop ook een hoefijzer op de grond. Dit is de bewegwijzering om alles van de kinderboerderij in Oldenzaal te zien. Het is een best groot terrein met op verschillende plekken dieren. Eerst komen we langs een grote (stinkende) geit. Mia begint gelijk tegen het beest te kletsen.

geitenpraat

Tess is er niet helemaal mee eens, het beest ruikt behoorlijk dus ze wil verder. We steken het fietspad over en komen bij eenden en kippen. Daarachter een leuke boomhut en via een wilgenpad komen we uiteindelijk bij nog meer geiten.

Route over het terrein

Natuur Milieu Educatief Centrum de Höfte

Kinderboerderij Oldenzaal met jonge kinderen is echt een aanrader. Ze dragen ook naar buiten dat het een plek van ontmoeting tussen mens, dier en natuur is. Naast verschillende dieren zoals konijnen, varkens, geiten en kippen, is er ook een leuk speelbos, gaaf klimtoestel én een toffe natuurspeeltuin. Deze laatste bevindt zich naast een groot terras te vinden waar je op zelfbediening middels muntgeld een kopje koffie of thee kunt kopen.

natuurspeeltuin de Höfte

Terwijl de kinderen lekker spelen met water en zand kunnen de papa’s en mama’s even uitrusten van de rondwandeling.

Onze boerinnen hebben zich enorm vermaakt! Welke (speel-)kinderboerderij is jullie favoriet?

Boerin

Ben je ook zo’n fan van kinderboerderijen en wil je wel eens een andere bezoeken? Check dan eens één van deze blogs;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *