Kinderboerderij Dondertman Holten

Na vele verhalen hierover te hebben gehoord besloten we op een mooie dag de proef op de som te nemen. Want… Hoe geweldig is kinderboerderij Dondertman Holten nou echt?

Het is voor ons alweer een tijd geleden dat we deze kinderboerderij bezochten. Wanneer is een beter moment om erover te schrijven als tip voor tijdens de zomervakantie? Halverwege juni zijn ze na de Coronasluiting weer open gegaan. Wil je gaan? Vergeet dan niet te reserveren!

Aan de weg vinden we nog een parkeerplaatsje voor onze Mini en lopen we naar de ingang. Het is eventjes zoeken waar de kassa precies is, maar al vlug spotten we de caissière.
Voor een kinderboerderij is de entree best fors (€4,- p.p.), dus we zijn benieuwd wat ons te wachten staat.

Geen typische kinderboerderij

Eenmaal binnen is al snel de entreeprijs helder. Uiteraard hebben ze heel veel dieren, zoals kippen, biggen, pauwen, geiten, vogels, een kalfje, etc. Maar ook een gave speeltuin met een luchtkussen, meerdere glijbanen, kabelbaan, skelters, kinderfietsjes en ga zo maar door.

Knuffelen in de knuffelweide

In de knuffelweide – wat eigenlijk een betegeld stuk is – kun je de schapen, geiten en het kalfje knuffelen en aaien. Tess rent van het ene dier naar het andere dier. Ze krijgen allemaal een aai en een knuffel.

Kijkje nemen in het knuffelhuis

In het knuffelhuis vind je de kleine (huis)dieren, zoals cavia’s en konijntjes. Je krijg een eigen mandje met daarin een diertje en kunt dan lekker krioelen met het diertje. Tess heeft er geen geduld voor en wil overal alleen even spieken.

Verder speelplezier voor de kids

Na een rondje te hebben gelopen langs alle dieren lopen we terug naar het grote buiten terras aan het begin. Daar is een mooi speelgedeelte. Terwijl Tess zich vermaakt met alle toestellen drinken wij even een kopje koffie met wat lekkers.

Je vindt hier onder andere een kleine draaimolen, luchtkussen, kabelbaan, glijbaan, verschillende schommels en lekker veel zand om mee te bouwen.

De koe die je kunt melken is bij Tess, samen met de glijbanen, het meest in trek. Het is een genot om vanaf een afstandje te kijken hoe Tess afweegt waar ze nu weer naartoe rent om mee te spelen.

Eigenlijk kun je dit speelparadijs geen kinderboerderij noemen, ze hebben namelijk veel meer dan alleen dieren!

Benieuwd naar de activiteiten die er zoal georganiseerd worden? Reserveer snel je bezoek!

2 antwoorden op “Kinderboerderij Dondertman Holten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *