Kerstkaarten sturen, doen jullie dat?

Kerst. Het duurt nog even, al zal de échte kerstliefhebber al druk bezig zijn met aftellen. Hoewel Tess zich vooral verheugd op haar schoen zetten ben ik meer van de cadeautjes onder de kerstboom.

Kerst dit jaar zal ook voor veel families wat anders plaats vinden dan traditioneel. Ik denk namelijk dat je er nu verstandiger aan doet om het kleinschalig te houden. Doen we dan helemaal niets meer? Natuurlijk niet! Wat dacht je van een prachtige kerstkaart om je naasten toch dat speciale gevoel te geven? Die persoonlijke touch en de moeite die je neemt komt echt wel over. En daarbij; een deur of wand vol kerstkaarten is toch super gezellig!?

Online bericht in plaats van kerstkaart?
De afgelopen jaren zie je vaak een online bericht op facebook of instagram verschijnen; “we sturen dit jaar geen kerstkaarten, maar wensen jullie fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar”.

Hoewel ik ook ieder jaar op social media een berichtje plaats, stuur ik ook vaak kerstkaarten naar degenen die mij dichtbij staan. Doe jij dat ook?

Kerstkaarten versturen, dure aangelegenheid
Eén van de argumenten die ik geregeld hoor is dat het versturen van kerstkaarten een dure aangelegenheid is. De kosten per postzegel zijn tegenwoordig inderdaad niet echt grappig meer, maar gelukkig zijn er Decemberzegels uitgevonden. Deze zegels hebben een lagere waarde en zijn te gebruiken in december tot en met 3 januari.

Nog te duur? Maak dan een selectie van mensen in de buurt en breng de kaarten zelf langs. Een win-win situatie want het is ook nog goed voor wat lichaamsbeweging. En misschien sturen al deze mensen jou ook wel een kaartje terug!

Welke kerstkaarten?
Dan rest alleen nog de vraag welke kerstkaarten… Er is een enorm aanbod aan kerstkaarten. Wil je ansichtkaarten? Fotokaarten? Klein of grote kaarten? Disney figuren of juist een prachtige natuur? Alleen kerst of ook oud en nieuw op de kaart? Ik kan me goed indenken dat je door alle bomen het bos niet meer ziet.

Ik persoonlijk ben fan van fotokaarten, ik kan ook echt genieten van de voorpret en het maken van dé foto voor op het kerstkaartje. In samenwerking met https://www.fotofabriek.nl/ mocht ik een set vierkante fotokaarten uitproberen en ik kan je vertellen; dat bevalt me goed. De kwaliteit is prima, de foto scherp. Ik heb gekozen voor 10 x 10 cm, voor sommigen wellicht wat klein, maar ik vind het perfect. Dan is er genoeg ruimte aan de lijn voor de vele kerstkaarten die we hopen te ontvangen 😉

Wij gaan dit jaar een heel aantal kerstkaarten versturen die allemaal een goed thuis gaan krijgen bij de mensen van wie ik houd!
Hopelijk krijgen we dit jaar ook veel kaartjes terug, want naast dat het zo gezellig staat al die kaartjes vindt Tess het ook onwijs bijzonder om ‘echte’ post te krijgen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor foto (kerst)kaarten? Check dan eens https://www.fotofabriek.nl/kerstkaarten-maken/ of https://www.fotofabriek.nl/kaarten-maken/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *