Kabouterpad Heikamp Ruurlo

Na alle berichtgevingen voor wat betreft Corona besluiten we er nog even samen op uit gaan. Het lenteweertje komt eraan en in het bos kun je gemakkelijk mensen ontlopen. We rijden naar Kabouterpad Heikamp Ruurlo op zoek naar kabouters én om dit bos verder te verkennen.

Tess heeft er veel zin in! Na veel binnen spelen en van hot naar her te zijn gesleept tijdens de verhuizing even tijd voor ons gezinnetje.

Het is vanaf ons huis een klein halfuurtje rijden met de auto naar Ruurlo. Het is mooi weer dus we besluiten – tot Tess haar vreugde – met de Mini te gaan. Al zingend zit Tess achterin te genieten van alles wat ze kan zien.

We parkeren de auto bij de Heikamp in Ruurlo en lopen richting de horeca gelegenheden. In verband met het Corona virus kopen we geen Kaboutermuts of boekje en lopen we gewoon lekker het bos in.

Waar is de start?

Vanaf de parkeerplaats waar wij staan (de eerste die je tegenkomt), moeten we eerst rechts af. Na een paar honderd meter kom je kabouter 18 tegen die wijst richting de Heikamp waar het begin is.

De route start en eindigt met een kabouterhuisje waar de kinderen in kunnen, ontzettend leuk.

Alleen kabouterwegwijzers onderweg

In het bos zijn er eigenlijk geen kabouter-bezienswaardigheden. Tess mist dit niet, maar in vergelijking met het kabouterbos op de Sallandse heuvelrug is deze vrij saai. Peuterlief is allang blij met het buiten zijn en rent van kabouter naar kabouter.

Mocht je tóch een boekje kopen, iedere kabouter heeft een nummer en komt overeen met een verhaaltje in het boekje. Dat is natuurlijk wel erg leuk voor de fantasie van de kinderen.

Redelijk aan het einde van de route kom je nog wel een leuk doolhof tegen, een aanrader om deze mee te pakken.

Meer informatie over Kabouterpad Heikamp Ruurlo

De route in totaal is ca. 1,5 km. Precies genoeg voor onze peuter. Als we ongeveer een uur later aan het einde komen wil ze eigenlijk getild worden. We overtuigen haar om nog even te wandelen naar de Mini.

Het was heerlijk om er even tussen uit te zijn samen, maar de volgende keer bezoeken we toch weer het kabouterbos op de Sallandse Heuvelrug.

Let wel op met de huidige geldende regels/maatregelen tegen het Corona-virus; houd afstand van elkaar als je andere mensen in het bos tegen komt!

Eén antwoord op “Kabouterpad Heikamp Ruurlo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *