Kabouterbos Sallandse Heuvelrug

Geniet van de herfst, van het veranderen van de kleuren en de heerlijke frisse temperatuur! En… waar kan dat anders dan lekker in het bos.

Hoog tijd voor een nieuwe wandeling samen met dochterlief. De man des huizes is op mannenweekend, dus wij maken er een gezellig vrouwenweekend van! Samen rijden we naar de Sallandse Heuvelrug, er wordt hier vaak wat georganiseerd en er zijn leuke routes voor kinderen aangelegd.

Tess kiest voor het kabouterpad, een goede keuze! Ontzettend leuk opgezet en de fantasie wordt heel goed geprikkeld!

Het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug start bij het Buitencentrum. Binnen kun je een rugzakje en opdrachtenboekje ophalen voor een kleine bijdrage (€5,- per kind), maar wij besluiten de route zelfstandig te lopen. Prima te doen! Doordat er zoveel te zien en te ontdekken valt zouden we waarschijnlijk niet heel veel met het opdrachtenboekje doen. Ik denk trouwens dat voor de wat oudere kinderen het wel een aanvulling is op de route!

Volg de kabouters!

We lopen het bos in en komen als snel een kabouter-paaltje tegen, die moeten we volgen! Tess weet al precies hoe het in zijn werk gaat en zoekt snel het volgende paaltje. Tegen iedere kabouter wordt lekker gekletst, je moet natuurlijk wel weten of de kabouter het ook een lekker weertje vindt…

Er is goed nagedacht over de invulling van het kabouterbos. Onderweg zijn er ontzettend veel objecten. Samen zingen we een kabouterlied en bedenken de wildste verhalen bij alles wat we tegen komen. De mini kabouters zijn bijvoorbeeld door een verkeerd drankje heel erg gekrompen en worden zo door iedereen over het hoofd gezien. Tess stelt ze met liefde gerust en maakt een soepje van de natuur waar ze in moeten badderen om weer te groeien.

Klop klop, wie is daar?

Een stukje verder klopt Tess op een klein kabouterdeurtje, maar helaas wordt er niet open gedaan… Deze kabouter slaapt – dus op onze tenen lopen we verder.

Verderop komen we een kabouterhuisje tegen met veel ramen, nieuwsgierig gluren we naar binnen. En nog iets verderop is een heuse kabouterschatkist. Durf jij te kijken wat er in zit?

We maken samen veel lol en zijn lekker buiten, wat wil je nog meer!?
De route is ongeveer 1,5 km lang en we zijn in totaal denk ik iets meer dan een uur onderweg geweest – inclusief een drink en snack pauze.

3 antwoorden op “Kabouterbos Sallandse Heuvelrug”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *