5 leukste attracties Kinderpretpark Julianatoren

De zomerweken zijn in het begin van deze week alweer van start gegaan en daarom hoog tijd met onze – net 3 jaar geworden – peuter om deze te bezoeken. In mijn omgeving heb ik al veel over Julianatoren gehoord en als ik Tess erover vertel wil ze dolgraag naar mevrouw Suikerspin.

De zomerweken staan in het teken van ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Een gave parkshow waarbij veel gelachen, gezongen en gedanst wordt, maar daarover later meer.

Samen met vriendin Ilse en haar peuter Sterre – iets jonger dan Tess – gaan we naar Julianatoren. Redelijk bijtijds zitten we in de auto, helaas is het erg druk op de weg door files en rijden we nét na de openingsshow het parkeerterrein op. Jammer, maar dit mag de pret niet drukken. Na binnenkomst lopen we als eerste langs een restaurant met terras – deze houden we in gedachten om te gaan lunchen, maar nu eerst attracties bezoeken!

Oog in oog met een dinosaurus

Het eerste waar het oog van Tess opvalt is een gigantische, bewegende, dinosaurus. Ietwat verschrikt kijkt ze omhoog en zegt op een normale toon, mama deze is wel een beetje eng hé. Om haar daaroverheen te helpen gaan we gelijk in de rij van de dino tour staan. Net voor ons zijn een aantal kinderen van een schoolreisje in de rij gaan staan. Het wachten vallen onze peuters wat zwaar, maar het ritje en de reacties van beide is het meer dan waard. Het autootje waar we met z’n vieren ingevouwen zitten en de bewegende dieren die je onderweg ziet zijn een goede start van deze dag!

Uitzicht over het park

Naast de dino’s heb je Jul’s bat mouse vlucht. Uiteraard wil m’n roze liefhebbende dochter in Julia. We snoeren ons vast met de gordel, of nou ja – ik zit goed vast en Tess, die moet ik zelf maar even vasthouden. Maar onveilig is het zeker niet hoor! We draaien eerst een paar rondjes, waarna we door middel van knopjes zelf kunnen bepalen of we omhoog of omlaag gaan. Hij gaat best hoog en je hebt een mooi uitzicht over het park.

De attractie duurt volgens Tess niet lang genoeg, als we uit moeten stappen wil ze liever nog een keer. Gelukkig is ze snel over te halen als ik zeg dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn. Als we weer op het pad staan valt haar oog op het reuzenrad. ‘Ik wil in de lift’ zegt ze en we besluiten dat dat een leuke volgende attractie is om te doen.

Volop theatershows voor dolle pret (ook voor ouders)

Als we weer op de grond staan kijken we op de klok en zien dat de theatershow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’ bijna begint. Een leuke afwisseling van alle gave attracties. De theatershow bestaat uit Meneer Kaasschaaf, hyperactieve  Jul en Julia, swingende liedjes en een pakkend verhaal. Tess is helemaal niet bekend met Jul & Julia, maar al snel danst ze bovenop de bankjes en zingt ze lekker mee. Er zijn op per dag vele shows te bekijken, zeker een aanrader om deze mee te pakken!

 

 

 

 

Tijd voor wat eten

Na de show lopen we even terug naar het begin van het park voor een lekkere lunch. We nemen voor Tess en Sterre de kidsbox en zelf gaan we voor een snackmenu (patat met een snack naar keuze). De kidsbox is gevuld met ranja, een zakje patat, een snack naar keuze, mayonaise en een mini-puzzel. Het leuke is dat ze Julia (meisjes) en Jul (jongens) boxen hebben. De dames zijn erg te spreken over de mevrouw Suikerspin puzzel, door haar roze uiterlijk is ze toch favoriet! Persoonlijk zou ik het prettiger vinden als er ook iets van groente bij zou zitten. Gevoelsmatig doet het al veel als het bijvoorbeeld bij het snackmenu een klein bolletje salade en wat groen ligt en voor de kinderen bv. een zakje met worteltjes.

Desalniettemin bevalt de lunch ons prima en geeft ons voldoende energie voor de rest van de middag! De plek is trouwens ook ideaal, de Dino’s rotsbaan is vlakbij en beide dames gaan er meerdere keren vanaf.

In galop als een cowboy

Na de pauze lopen we het park wat verder op en gaan samen in wat attracties. Dan ziet Tess in haar ooghoek de paardenbaan, springend trekt ze aan mijn arm en wijst; ‘mama, ik wil daar op, daahaar!’ De man die de machine bedient tilt Tess op een van de paarden en in galop gaat ze ervan door. De cowboy Jul en Julia die bij de uitgang staan vallen ook in de smaak en Tess geeft Julia een dikke knuffel.

Na meerdere attracties te hebben gedaan komen we bij de helikopterbaan. Er staat een redelijke rij, maar ze hebben er allemaal spelletjes waardoor beide peuters zich uitermate vermaken. Met name de waterbaan met bad eendjes vallen in de smaak. Al snel zijn de mouwen doorweekt, maar wat een pret!

Knuffelen met dieren in kabouterwonderland

Tess heeft geluk; ze mag in de roze Julia helikopter. Als ik mij erbij in heb gepropt gaan we op hoogte over het park. Vanuit de helikopter ziet Tess het ‘sprookjesbos’ en daar wil ze maar wat graag naartoe. Al die dieren en kabouters trekken haar. Het is er rustig, Tess en Sterre mogen allebei in een eigen diertje door het kabouterwonderland rijden.

Op safari in een 4×4

We gaan door naar de safaribaan, deze doen Tess en Sterre samen. Een leuk parcours leggen ze af in een heuse safari auto; zelfs nog over een brug. Het plezier spat er bij de dames vanaf, wat een genot om naar te kijken!

Tijd voor een pauze

We lassen nog een pauze in en gaan zitten bij de speeltuin. Tess en Sterre vermaken zich heerlijk op de trampolines en de vele speeltoestellen. Het is heerlijk vertoeven in de schaduw van het bos en zeker aan te raden om even de drukte van de attracties te ontlopen. Ook de glijbaan met matjes en de zweefmolen hier vlakbij vallen in de smaak, op en top genieten zonder wachtrijen.

Achtbaanplezier als afsluiter van de dag

Tegen het einde van de dag, als de dames moe beginnen te worden lopen we terug naar het begin. Het kriebelt om toch nog de achtbaan samen te pakken, even kijken of Tess mee mag. Eigenlijk is ze een centimetertje te klein, maar we gokken het erop. Na eventjes wachten en nog even bij de meetlat staan mag ze toch mee. En wat een pret! De achtbaan maakte twee rondjes en daarna riep ze ‘nog een keer, nog een keer’. De lach kwam niet meer van haar gezicht. Een prachtige manier om de dag af te sluiten en met een big smile liepen we met z’n allen weer naar de auto.

 

Eén antwoord op “5 leukste attracties Kinderpretpark Julianatoren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *