Jubileum Dierense Speeltuin Vereniging

Een prachtig jubileum voor de Dierense Speeltuin Vereniging! Al 75 jaar bestaat dit grote en mooie speelpark. Een beter moment dan dit is er niet om deze niet-commerciële speeltuin uit te testen; wat een veelzijdigheid in deze omheinde speelplek voor kinderen!

Er zijn authentieke speeltoestellen te vinden, maar ook een natuurspeeltuin wat tegenwoordig erg populair is. Ben jij hier al eens geweest?

Ik heb met een vriendin en haar twee zoontjes afgesproken bij deze leuke plek. In de directe omgeving zijn verschillende parkeerplaatsen te vinden (gratis!). Snel zet ik de auto op de eerste vrije plek die ik zie en met Mia op de arm loop ik achter Tess aan naar de ingang. We betalen 3,50 euro per persoon (Mia is nog gratis) en stappen een wereld van vele speeltoestellen, waterplezier en skelter-fun in.

waterfun Dieren

Spelen met natte voeten

Allereerst wandelen we een rondje over het enorme terrein. Rechts naast de entree bevindt zich een leuke draaimolen, daarachter staat een prachtige glijbaan op een heuvel. Deze glijbaan is een echte eyecatcher. Tess had hem vanuit de auto al gespot, met vragende ogen kijkt ze me aan of ze een keertje mag glijden.

glijbaan Dieren

We slaan linksaf en komen dan bij het waterplezier met spuitende fonteinen. Rechts van ons is een leuk speeltoestel voor kinderen vanaf 5 jaren. Daarachter nog een heus speelkasteel. Tussen dit speelkasteel en die gave glijbaan nog een aantal nestschommels. Eigenlijk is er teveel om op te noemen!

natuurspeeltuin Dieren

De speeltuin is enorm. Na tig speeltoestellen komen we aan bij een midgetgolf- en skelterbaan. Deze zijn beide bemand door vrijwilligers die de kinderen een handje helpen. Christan gaat in de rij staan voor een ritje op de skelter terwijl ik met de dames naar mijn favoriet wandel. Links naast de skelterbaan is een prachtige natuurspeeltuin te vinden, inclusief nattevoetenpad. In één woord; geweldig! Of Tess het daar met me eens is zijn de meningen over verdeeld, zij behoudt liever haar droge voeten…

restauratie

Even ontspanning voor de ouders

We nemen plaats op één van de vele bankjes en picknicktafels die verspreidt staan over het terrein. Snel eten en drinken we wat uit de tas die we hebben meegenomen, maar al snel zijn de kinderen er vandoor gesprint. Er is ook zoveel te beleven.

Mia tast voorzichtig af wat ze precies wil doen. Ze kruipt naar een klimnetje en gaat staan. Met een hier gekochte koffie klets ik met mijn vriendin. Hoewel het lastig is om het hele park te overzien zit het wel ontspannend. Soms lopen we even een rondje op zoek naar onze kroost, maar we kunnen lekker even bijkletsen.

Mia's speelplekje

Een aantal uren later is het tijd om naar huis te rijden. Al snel vinden we Tess aan de klimwand voor 5+ jaar. Ze wil heel graag laten zien wat ze al kan, dus we blijven even kijken. De zoontjes van mijn vriendin zijn bij de hoge glijbaan en hebben ook beide een big-smile op hun gezicht.

moeilijk klimtoestel

Veel verhalen

In de auto op weg naar huis valt Mia al vlug in slaap. Tess daarentegen praat honderduit over wat ze allemaal heeft gedaan. Gezellig om naar te luisteren, de beleving van een kind is toch altijd anders.

Dierense Speeltuin ingang

Ben je ook zo benieuwd geworden naar deze speeltuin en toevallig in Gelderland? Navigeer er dan snel naartoe!

Óf ga voor een avontuurlijk wandeluitje in deze provincie.

Eén antwoord op “Jubileum Dierense Speeltuin Vereniging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *