IJsboerderij Erve Kuiper – de IJskuip

IJsboerderij Erve Kuiper – de IJskuip, een leuke (speel)boerderij met overheerlijk ijs. Het ijs dat hier verkocht wordt, wordt gemaakt met de romige melk van de Jersey koeien op dit erf.

Wist je dat je hier gratis kunt spelen na aanschaf van een verrukkelijk ijsje? Spiek gelijk even in de koeienstal of bij de varkens, kippen of konijnen. Een onwijs leuk uitje met kids. Geen excuses meer om niet te gaan lijkt me!

Het is een mooie dag, we besluiten een stukje te toeren met de Mini. Via mooie smalle landweggetjes belanden we uiteindelijk in Denekamp. Tijd voor een ijsje! We parkeren de auto bij Erve Kuiper. We lopen langs het hek, waar achter de varkens lekker in de modder aan het ploeteren zijn, naar de ingang.

Er is veel keus. Gelukkig zijn wij de enigen in de rij. We nemen even de tijd om te bepalen welk ijsje ieders neemt. Tess gaat voor aardbeien ijs, ik voor pistache en cookies en Jouke de snickers variant. We lopen verder naar de speelplaats en nemen plaats aan een van de picknicktafels in de schaduw.

Tess kan niet wachten tot ze haar ijsje op heeft, want deze speelboerderij – waar je dus gratis naar binnen mag na aanschaf van een consumptie – ziet er wel héél leuk uit! Ze hapt haar ijsje in no-time naar binnen, gooit haar schoenen uit en rent naar de glijbaan.

Grote zandberg met speeltoestellen

Naast de glijbaan vind je hier ook een kabelbaan, schommels, traptrekkers, waterbaan, airtrampoline en nog veel meer! Onwijs leuk voor een ochtendje (of middag) plezier;

 

 

 

 

Rondkijken op de – werkende – boerderij

Uitgespeeld? Dan heb je hier nog veel meer bekijks. Je mag namelijk rustig rondlopen op de boerderij. Spiek eventjes bij de varkens die als hobby gehouden worden, aai de konijnen, kijk bij de kippen of loop door de koeienstal. In de koeienstal zie je de koeien die de melk produceren voor de heerlijke ijsjes die hier verkocht worden!

Verspreid over het terrein vind je ook informatie borden, leuk om meer te weten komen over een boerderij en haar dieren.

Wielermuseum

Ben je nog niet om? Houd je toevallig van wielrennen? Dan kun je – als de kinderen aan het spelen zijn, of tijdens het smikkelen van het gekozen ijsje – ook nog een bezoekje brengen aan het Hennie Kuiper Wielermuseum. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn er vanuit het museum fietsroutes op de weg en MTB-routes uitgezet.

Verdere informatie

Meer weten? Stuur dan vooral een mailtje via het contactformulier of klik hiernaast op e-mail –>

Ben je op zoek naar het adres van deze hotspot? Check dan de website van de IJskuip.

2 antwoorden op “IJsboerderij Erve Kuiper – de IJskuip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *