Huwelijksreis Cyprus op de bonnefooi

Als echte newly weds gaan we na onze bruiloft met z’n tweeën op huwelijksreis! Onze dreumes verblijft deze dagen bij mijn schoonouders. We gaan niet te lang weg, een weekje, het blijft gek om een reis te maken samen maar zonder kind. We vliegen voor onze huwelijksreis naar Cyprus op de bonnefooi!

En alsof dat niet genoeg is. Tijdens onze afwezigheid besluit Tess gelijk van alles te leren. Dat is wel even slikken als je 4 uren vliegen verderop zit!

Sightseeing Brussel, de stad vanwaar we vliegen

We vliegen vanaf vliegveld Brussel en besluiten een dagje eerder hiernaartoe te gaan. In Brussel zijn we allebei nog niet geweest, een uitgelezen kans om het centrum te ontdekken. We bezoeken onder andere Manneken Pis, het standbeeld van het plassende jongetje en natuurlijk de Grote Markt. Vooral deze laatste is een bezoekje waard! Aan de grote markt staan een aantal fraaie gebouwen zoals het Stadhuis, Broodhuis en diverse gildehuizen. We sluiten de dag af met een bezoekje aan het Jubelpark. Hier is het een drukste van jewelste. Er is net een Games Festival gaande.

Tegen de avond rijden we naar het hotel. We dineren rustig en duiken vroeg het bed in te duiken. Onze vlucht ging al erg vroeg in de ochtend. We laten de auto bij het hotel staan en reizen per transfer naar het vliegveld. Wat ons betreft een ideale optie.

De saaie bedoeling van Nicosia, de hoofdstad van Cyprus

Rond het middaguur landden we op Larnaca en ophalen onze huurauto. We rijden eerst naar de hoofdstad; Nicosia. De grens naar het Turkse gedeelte loopt hier doorheen. Een bijzonder gezicht. We blijven zelf aan de Griekse kant, omdat we niet heel veel goede verhalen hebben gehoord over de andere kant. Speculatie of niet, sinds we een kleine hebben ben je onbewust toch wat voorzichtiger in bepaalde dingen.

Voor een relatief korte periode slenteren we door het centrum van Nicosia. De temperatuur bereikt een redelijk onaangename hoogte. We besluiten terug te gaan naar de auto en verder te rijden met de airco aan. We liepen tijdens de siësta door het centrum, op maandag ook nog, het was er allemaal erg stil en rustig. Wil je meer zien dan adviseren wij op een andere dag en ander tijdstip te gaan!

Schitterende veelzijdigheid in het Troodosgebergte

Doordat we verder op de bonnefooi over het eiland reizen zitten we nergens aan vast. Iedere dag is het een verrassing waar we terecht komen en in welk hotel we slapen.  We rijden door naar de bergen van Cyprus, het Troodosgebergte.

Kakopetria is het noemen waard, een prachtig oud dorpje in de vallei van de Kargotisrivier. Het dorpje ligt op ongeveer 600 meter hoogte en je hebt er een prachtig uitzicht! De weg vanuit hier naar Pano Platres is adembenemend met leuke bochtige wegen. Eenmaal aangekomen in Pano Platres boeken we via Booking.com een hotel in de omgeving om de eerste nacht door te brengen.

Gedurende de hele week keken we op Booking.com voor hotels in de omgeving van waar we op dat moment waren om deze te bespreken voor één nacht. Een erg leuke manier van reizen, omdat je zo erg vrij bent om te gaan en staan waar je wilt.

Vlakbij het hotel zijn mooie wandelroutes en we besluiten de volgende dag, voordat de warmte ons bereikt, een wandeling te maken naar Caledonia Waterval. De route leidt slingerend over een bergstroompje en is vrij ruig. Het pad is slecht te zien en je moet best wat klauteren over grote rotsen. Een perfecte route voor ons dus!

Caledonia waterval is de hoogste waterval van Cyprus. Er staan bankjes zodat je op je gemak kunt bijkomen van de tocht ernaartoe.

Tegen de middag zijn we weer terug bij de auto en vervolgen we onze vakantie naar Cedar Valley, bekend van de cederbomen. Onderweg kom je langs het Kykkosklooster. Het klooster ligt op 1318 meter hoogte en is via een heerlijk bochtige weg bereikbaar. Vooral duimen dat je niet achter een bus rijdt, want toeristisch is het klooster zeker! We besluiten het klooster niet van binnen te bezichtigen. Deze locatie is ons net iets te toeristisch. Het is een immens groot klooster en de omgeving ernaartoe en eromheen zijn wel echt aan te raden.

We blijven nog even in het Troodosgebergte en rijden naar Pano Panagia, wederom is de route prachtig. We zijn beide verrast door de natuur hier op Cyprus. Het Troodosgebergte is zeker een must-see! Pano Panagia is het geboortedorp van aardsbisschop Makarios de derde, de eerste president van Cyprus. Bovenop de rotsen van de berg is een bijzonder klooster opgericht, hier is veel bladgoud gebruikt en wordt ook een begraven icoon 24/7 bewaakt.

Het panoramische uitzicht is spectaculair. Ik had hier graag langer willen blijven, maar helaas is er weinig bescherming tegen de zon en drijft de warmte ons de auto weer in.

Stappen in een badplaats

Op naar het strand, tijd voor verkoeling! Al snel komen we aan in badplaats Paphos. De benedenstad heeft een prachtige ligging aan het water en het kasteel van Paphos iets verder op heeft een mooi uitzicht over de haven. Ook bij nacht zijn de clubs langs het water erg sfeervol. Misschien nog wel sfeervoller dan overdag. We zijn tot in de late uurtjes op deze plek te vinden en hebben verschillende clubs en bars bezocht.

Om bij te komen van de relatief zware nacht besluiten we naar Latchi te rijden en een speedboot te huren. Op Cyprus kun je kleine speedboten huren met je rijbewijs en hoef je dus geen vaarbewijs te hebben. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op het schiereiland Akamas. Dit schiereiland is alleen begaanbaar met een 4×4 of quad, maar door de temperaturen hier kunnen we iedereen aanbevelen een boot te huren in plaats van een 4×4 of quad. We hebben heerlijk gesnorkeld en gezwommen op verschillende locaties. Aanrader zijn Blue Lagoon en Cape Arnaoutis, helder blauw water, mooie visjes en lekker rustig!

Aan het einde van de dag rijden we weer naar Paphos, ditmaal naar de oude stad. Dit gedeelte moet je tijdens je bezoek zeker niet overslaan! Een stad van historische schoonheid, heerlijk eten en een waanzinnig uitzicht over Paphos Beneden!

Cultuur snuiven langs de kust

Er is nog zoveel te zien en onze terugvlucht komt dichterbij. Op naar Limassol via de kustweg. Een prachtige route met vergezichten over de Middellandse zee! Per toeval komen we hier langs een imposante historische opgraving op een klif direct aan zee. Een prachtig theater met tribunes richting zee. Ook zijn hier indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd bewaard gebleven, zoals diverse mozaïeken.

Vol ongeloof komen we de een na laatste dag van deze prachtige reis alweer aan in Limassol. Er wordt hier nog volop gebouwd aan onder andere hotels. Limassol bestaat veel uit torenhoge hotels en heeft minder charme dan Paphos, dus mocht je twijfelen naar welke badplaats je afreist op Cyprus, kies dan zeker voor Paphos. Desalniettemin is het water hier heerlijk, de haven is mooi en het eten lekker. Zeker een goede afsluiter van onze huwelijksreis.

Een top verrassing bij aankomst in Brussel

Hoe erg ik ook genoten heb van onze huwelijksreis samen, ik denk dat er weinig momenten waren dat ik niet aan Tess dacht. Het was dan ook een erg leuke verrassing dat mijn schoonouders met Tess naar Brussel zijn afgereisd om ons op te wachten bij de aankomsthal! Toen pas voelde ik hoeveel ik haar eigenlijk had gemist en wilde haar niet meer loslaten. Madam had natuurlijk weinig gemist aan haar ouders, ze is net iets te jong om dat goed door te hebben.

De eerste stapjes gemist…

Op dat moment krijgen we te horen dat ze de eerste stapjes los had gezet! Het is moeilijk te omschrijven hoe ontzettend trots ik was!
Aan de andere kant brak ik van binnen een beetje, zo’n belangrijke ontwikkeling en ik heb hem gewoon gemist, omdat ik per se op huwelijksreis wilde…
Gelukkig, met behulp van J., kon ik het snel relativeren. Het had ook zo kunnen gebeuren tijdens werktijd of op het moment dat ik aan het sporten was of wat dan ook. Ze wilde het gewoon niet onder de vleugels van moederlief doen en daar moet ik maar mee leven!

Toch, ook al heb ik zo’n belangrijke stap in het leven van Tess gemist, zou ik een reis zonder haar zo weer doen. Misschien niet zo lang als deze, maar een weekendje weg zonder kids is heerlijk om even op te laden! Of gewoon wat mommy-thuis-tijd 😉

Eén antwoord op “Huwelijksreis Cyprus op de bonnefooi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *