Hutten bouwen op Landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst wordt ‘het mooiste geheim van Putten’ genoemd. Voor wat betreft de bostoren kan ik hier helemaal in komen, wat een ontzettend gave belevenis! Na ons bezoekje testen we het speelbos uit; lekker hutten bouwen op Landgoed Schovenhorst.

Het landgoed is fijn veelzijdig; geschikt voor klimmen, wandelen, rondkijken, ontspannen én spelen.

We komen terecht op dit landgoed omdat we graag de bostoren willen bezoeken. Dat is echt een aanrader. Ook zeker wel de moeite waard om er ongeveer een uur voor te rijden!

Wat is er nog meer op het landgoed?

Onderweg naar de bostoren kom je door de bomentuin, ook wel Arboretum. Aan het begin van de bomentuin vind je drie wandelroutes welke hier zijn uitgezet. Een bomentuinenwandeling (2,5 km). Een boswandeling (4 km) > deze komt ook langs de bostoren! En de cultuurhistorische route (8 km), deze laatste voert je verder het landgoed over langs stuwwallen en grafheuvels.

De routes zijn niet speciaal gemaakt voor kinderen, maar er is wel wat speelplezier onderweg! Ook prettig; de routes zijn bewegwijzerd. Je kroost kan dus lekker op zoek naar de pijltjes onderweg. Als ik wandel met Tess vind ik dat echt wel prettig. Is ze eventjes iets minder gemotiveerd zeg ik gewoon; ‘wie het eerste bij de volgende pijl is.’

Hutten bouwen op Landgoed Schovenhorst

Na ons bezoekje aan de bostoren besluiten we nog even een kijkje te nemen in het speelbos. Via de pijltjes door de bomentuin komen we bij het hekje aan. De kinderen hebben grote verwachtingen.

We stappen het hekje door en zien eigenlijk alleen bos. Grote takken op de grond. Dode bomen. Veel blad. Niet echt speelvriendelijk nog. We horen muziek en zien dan aan onze linkerhand een grote hut met hangjeugd.

Iets verder zien we twee overkappingen met picknicktafels eronder, we besluiten daarheen te lopen. Zo zijn we iets verder van de jongeren af. We nemen plaats aan één van de tafels en de kinderen gaan in de weer.

Tess begint gelijk met grote takken te slepen om een hut te bouwen. De jongens lopen verder het bos in en weten niet zo goed waar ze moeten beginnen.

Iets verder achterin vind je een soort zandbak en wat klimtoestellen;

Hoewel de kinderen zich prima vermaken ziet het er een klein beetje als vergane glorie uit. Het voelt ook niet prettig om er te zijn, maar dat komt waarschijnlijk door de groep jongeren die zich in hun zelfgebouwde schuilhut huishouden.

Persoonlijk zou ik een bezoekje aan de bostoren combineren met één van de bovengenoemde wandelingen en dit speelbos overslaan.

Welk speelbos in Nederland is wél jullie favoriet?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *