Hoogste waterval van Duitsland

In Duitsland heb je prachtige natuurgebieden met mooie watervallen. Zo ook in Beieren, tegen de Oostenrijkse grens. We gaan aan de wandel naar de Kuhfluchtwaterval, de hoogste waterval van Duitsland! Of nouja, één van de hoogsten. Een pittige klim, maar zo de moeite waard. Wát een prachtige omgeving, maar als we ver over de helft van de route zijn worden we ineens gewaarschuwd…

We kamperen in het Zugspitze gebied aan de Alpen. Na een poos binnen de landgrenzen te zijn verbleven konden we niet wachten op de koele, frisse berglucht met uitzicht op die indrukwekkende bergtoppen. Bij dat uitzicht moet je natuurlijk het geklingel van koeienbellen op de achtergrond niet vergeten. Een beeld om gelijk bij weg te dromen, toch!?

Onderweg een quiz maken

Even terug naar de hoogste waterval van Duitsland. We parkeren onze auto op P2 van de ‘Kuhfluchtwasserfall’. Vanaf hier is een belevenis pad voor kinderen uitgezet met wat leuke vragen onderweg.

kinderwandeling

De quiz staat aan de kant van de weg met vragen in het Duits. De vragen zijn eenvoudig en simpel te vertalen. Ook fijn; het antwoord vind je als je het houtje omhoog klapt.

Na redelijk licht omhoog te zijn gewandeld komen we op een open plek met een bruggetje. Even twijfelen we welke kant we op moeten, tot we plotseling rechts het bord “Königsweg” zien. Deze leidt de weg naar één van de hoogste watervallen van Duitsland. Een waterval van wel 270 meter! We zijn reuze benieuwd. Het is ca. 45 minuten lopen vanaf de parkeerplaats.

spelen tijdens wandelen

Als een mol door de berg heen klimmen 😉

Op zoek naar de waterval

Wanneer we voorbij de Kneipp relax plek zijn, met heerlijke bankjes en zelfs een voetenbad beginnen we ons langzaam af te vragen hoe ver het eigenlijk is. Sommige stukken zijn best steil omhoog en regelmatig moeten we even uitpuffen. Het bos is vrij dicht bebost, maar vanuit het waterloopje heb je een prachtig zicht naar het dal.

Na de zoveelste klim staat er een bordje langs de weg. Met koeienletters een waarschuwing. We moeten blijven lopen, niet blijven staan. Op dit stuk pad vallen blijkbaar veel stenen vanaf de berg naar beneden. We klimmen snel nog een stukje verder en komen dan weer bij een brug uit. Achter die brug zien we hem, de waterval!

drietrapswaterval

Op de foto kan je hem helaas niet helemaal zien, in het echt is deze veel indrukwekkender. En het geluid dat het water produceert, immens. Ik kan er uren naar kijken.

Tess is nog niet moe van het klimmen naar de waterval. Terwijl ik even uitpuf steekt madam de brug al oversteekt. Aan de andere kant van de brug kun je middels (veel) trappen verder omhoog klimmen. Via hier kun je naar het topje van de berg wandelen met een prachtig uitzicht over het dorp.

uitzicht

Handige informatie

Een buggy is niet prettig in verband met veel losliggende stenen. Wij maken op vakanties veel gebruik van een ergonomische drager welke zowel op de buik als rug gebruikt kan worden. Erg compact om mee te nemen ook.

Tess kan met gemak 5 kilometer lopen, waardoor deze route voor haar te doen is. Het is minder qua afstand, maar je wandelt wel veel omhoog wat extra zwaar is. Houdt hiermee rekening en pauzeer wat vaker.

Zugspitze wandeling

Oh en ideaal; bij de parkeerplaats is een toiletgebouw aanwezig.

Reis vanaf Zuid-Duitsland verder naar Oostenrijk en bezoek zeker de hoogste berg daar! Hebben jullie nog een favoriet plekje in de bergen?

2 antwoorden op “Hoogste waterval van Duitsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *