Hoog tussen de bomen in Drenthe

In Drenthe heb je het boomkroonpad, een wandelpad hoog tussen de toppen van de bomen. Tijdens ons vorige weekendje Drenthe wilden we deze al bezoeken, maar toen was het met temperaturen van boven de 30 graden niet echt interessant.

Nu zijn we helemaal klaar voor deze duizelingwekkende hoogte en het gewiebel op het absolute hoogtepunt!

Vanuit het Noorderweekend rijden we verder naar Drouwen. We zijn razend benieuwd naar het bos vanuit een ander perspectief – hoog in de toppen van de bomen.

Via internet hebben we toegangskaartjes gekocht (€4 per volwassene, €2 per kind). In verband met Covid-19 moet je een tijdsblok vastleggen voor je bezoek en kun je niet meer op de bonnefooi hier naar toe! Via de mail krijg je na betaling de barcodes toegezonden die je bij de ingang van het boomkroonpad laat scannen.

We parkeren de mini met vouwwagen op de parkeerplaats en lopen naar het buitencentrum. Hier kun je wat te eten of drinken kopen. Op een van de informatieborden lezen we dat je met de barcodes gewoon door kunt lopen naar de ingang van het boomkroonpad.
We volgen het bordje en lopen dan langs allemaal vogelhuisjes heen met cijfers erop. Hier kun je zien welke vogels in welke vogelhuisjes leven. Nog iets verderop is een leuke speelplaats gemaakt met picknickbanken en zelfs een overdekte barbecue plek. Een ontzettend leuk parkje.

Start onder de grond

Het is bijna 15.00 uur, onze reserveringstijd, dus we lopen gelijk naar de ingang van het pad. We gaan de draaideur door en komen onder de grond uit. Een bijzondere start van deze beleving. We lopen tussen de boomwortels, er zijn mieren en mollen nagemaakt en zelfs een tunneltje waar de kinderen doorheen kunnen kruipen.

 

 

 

 

 

Met behulp van de schemerverlichting vinden we de weg naar de boomstam met daarin een wenteltrap. Vanaf de ingang is het ongeveer 100 meter lopen naar de wenteltrap. We stappen voorzichtig op de trap en klimmen steeds verder omhoog tot we buiten uit komen tussen de takken van de bomen.
Hier begint de brug die je nog hoger het bos in leidt.
Tijdens de route kun je ook van alles leren over de Drentse natuur, het bos en bijv. de vogels die er leven. Deze informatie borden staan aan weerszijden van het pad.

 

 

 

 

De stalen constructie heeft een lengte van ca. 200 meter. Vanaf de wenteltrap loop je langzaam verder omhoog tot je bij een uitkijkpunt komt. Hiervoor moet je nog een kleine trap beklimmen.

Uitzicht op de uitkijktoren

De uitkijktoren bevindt zich op het hoogste punt, een hoogte van wel meer dan 22 meter! Je kijkt hier uit op de boomtoppen, al schat ik in dat het niet heel lang meer duurt voordat de boomtoppen hoger worden dan het pad.

De toren vangt wat wind en begint te wiebelen. Tess vindt het leuk en probeert de hele brug – met behulp van papa – nog meer te laten wiebelen. Van hoogtevrees heeft zij geen last.

Als we de nodige foto’s geschoten hebben lopen we weer rustig verder, om aan het einde via een wenteltrap weer terug naar begane grond te klimmen.

Er staat een belevingsduur van 30 minuten voor maar dat is ruim aangehouden. Met ca. 20 à 25 minuten hebben wij de unieke ervaring opgeslagen als herinnering.

Nog meer te beleven

Rondom het buitencentrum is nog veel meer te beleven. Er zijn verschillende wandelroutes, speelplaatsen en zelfs een kabouterpad.

Nog eventjes nemen we plaats bij het speelgedeelte zodat Tess even lekker verder kan klimmen en klauteren. Dan nog even een ijsje eten om weer in de auto te stappen voor de terugreis naar Delden.

Benieuwd wat er allemaal te beleven valt in natuurgebied Hondsrug? Check dan de website van staatsbosbeheer.

3 antwoorden op “Hoog tussen de bomen in Drenthe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *