Historie bij Museumboerderij Wendezoele

Tussen Borne en Delden kun je terug in de tijd en genieten van de historie bij Museumboerderij Wendezoele. We wonen er vlakbij en komen hier eigenlijk te weinig. Als er één van de speelmiddagen georganiseerd worden gaan we maar al te graag weer! Kijk snel wat voor Tess het toppunt is.

Op de fiets komen we aan bij de museumboerderij en zien gelijk de goed onderhouden akkers, tuinen en boomgaard. De museumboerderij wordt geheel onderhouden door vrijwilligers en je kunt zien dat ze dat met passie doen. De beide dames staan te springen om van alles uit te proberen.

oogsten

Speelmiddag bij de Wendezoele

Door de speelmiddag is er veel bedrijvigheid, er is een ballonnen clown, je kunt er pannenkoekjes kopen, knutselen met wol, koeien melken én nog veel meer.

We wandelen over het begin plein allereerst de boerderij rechts binnen. Hier zit één van de vrijwilligers te weven. Geïnteresseerd kijken de dames toe hoe dat gaat.

tapijt weven

We lopen verder door de boomgaard naar de vijver, waar een clown ballon-dieren maakt. Uiteraard wil Tess er ook eentje en regelt gelijk een ballonnen-waterpistool voor Mia, de schat.

varkentjes

We wandelen wat rond over het terrein, het is een heerlijke plek om het boerenleven van vroeger te ontdekken. Met een pannenkoek in de ene hand en een kopje thee in de andere hand neem ik even plaats terwijl de kinderen gaan knutselen met wol en de koe gaan melken.

oudhollandse spellen

Must-do op de Wendezoele

De Wendezoele heeft een leuk programma, kijk vooral welke dagen voor jullie passen voor een bezoek. Maar zelfs op dagen zonder specifiek thema is het de moeite waard.

We zijn hier nu een aantal keren geweest, op speelmiddagen, oogstdagen en tussendoor. Als ik Tess vraag om het toppunt dan staat met stipt op één de Oud-Hollandse spelletjes die je hier kan doen. Wanneer probeer jij die uit?

Ben je in de buurt en zoek je meer te doen? Bezoek dan ook;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *