Hiep Hiep Hoera; Tess 4 jaar!

Afgelopen week is Tess alweer vier (jeetje, waar is de tijd gebleven) jaar geworden! Met een pasgeboren wurm erbij thuis word je nog eens extra herinnert aan de baby periode van Tess. Het is lastig voor te stellen dat Tess ook écht zo klein is geweest… Wat zijn de afgelopen vier jaren voorbij gevlogen!

Gisteravond stond ik met Mia in mijn armen naar een slapende Tess te kijken en toen ineens zag ik het. Wat is ze groot geworden, onze kleine dame is al een hele madam. Hoog tijd dus voor een korte terugblik op de afgelopen vier jaren!

Juli 2016; we verwelkomen onze prachtige dochter Tess. Overweldigend! Het gevoel hebben dat je móet genieten. Het is moeilijk te beseffen dat het wezentje in mijn handen gecreëerd is door ons tweeën. Nog steeds een bijzonder idee, maar ook zo mooi.

De eerste maanden werden we echt geleefd, alles is nieuw en komt op je af. Veel mooie herinneringen en prachtige stappen doorgemaakt als ouders en met elkaar!

Juli 2017; alweer 1 jaar bij ons. Wat is ons leven verreikt. Zoveel mooie uitjes, vakanties en herinneringen al gemaakt én er zullen nog zoveel meer komen. Een heerlijk meisje!

Dit is het jaar waarin ze zelfstandig besloot te lopen toen papa en mama op huwelijksreis waren en er dus niet bij waren, maar ook het jaar waarin ze ineens zinnen begon te praten. Onvoorstelbaar hoe snel de ontwikkelingen gaan; van hulpeloos wezen naar een echt persoontje.

Juli 2018; de tijd vliegt als je plezier hebt. Zo cliché maar zo waar! We mogen alweer twee jaren genieten van dit prachtige praatgrage dametje en wat een genot. Natuurlijk gaat niet alles over rozengeur en zonneschijn, maar mijn hart stroomt zeker over van liefde!

Gelukkig is ze net als ons gek op rijden in de Mini en reizen/ontdekken, samen beleven we heel wat avonturen.

Juli 2019; Toen hoopten we vurig snel ouders te worden van nog zo’n mooi wezentje! Tess ontwikkeld zich zo snel dat we soms hopen dat de tijd eens stil staat 😉 Bij het consultatiebureau te horen gekregen dat ze qua fijne motoriek en kletsen al een jaar voorloopt. Stiekem een beetje trots, maar ook onzekerheid komt de hoek om zetten. Hoe kunnen we haar ontwikkeling het beste stimuleren zonder haar te pushen? Hoe zal het t.z.t. gaan op school? Zal ze voldoende uitdaging hebben? Zoveel vragen ontstaan er waarop we geen antwoord kunnen geven, we moeten het afwachten…

Juli 2020; Nooit hadden we kunnen verwachten wat er dit jaar is gebeurd. Een ‘pauzejaar’ door een onbekende ziekte; Corona. Gelukkig zijn deze zomer al enkele versoepelingen mogelijk en kunnen we weer met een klein groepje genieten in de tuin van de vierde verjaardag van onze kleuter, samen met onze tweede dochter Mia!
Ook al staat 2020 in het teken van een pauzejaar; voor ons is het een jaar om nooit te vergeten. In ons nieuwe huis, in een kraambubbel, hebben wij Mia welkom geheten en wennen we langzaam maar zeker aan ons gezin. En Tess? Zij is een heel erg trotse grote zus!

Op naar 2021, het jaar waarin Tess alle vingers van één hand zal kunnen opsteken als iemand vraagt hoe oud ze is. Het komende kleuterjaar staat vol met nieuwe eerste keren; naar groep 1 is de belangrijkste voor Tess! En hopelijk kunnen we snel weer mooie reizen gaan maken. Voor nu ontdekken we de mooie plekjes van Nederland, want daar is ook nog genoeg te zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *