Het wolvenspoor in het bos van Stegeren

“Awoeeee” hoor je het wolvengehuil al? Wij wel! We liepen het wolvenspoor in het bos van Stegeren en hebben echt een heerlijke middag gehad. Wist je dat je in een wolf kunt veranderen na het innemen van een magisch snoepje? Lees snel verder wat je kunt verwachten met deze kinderroute.

We parkeren de auto bij Restaurant de Bootsman. Binnenin het restaurant kun je de route aanschaffen. Een tasje met daarin wat benodigdheden voor de route én het magische snoepje waar ik het over had. Voor €4,75 per kind schaf je deze aan met daarin naast de route en het wolvensnoepje ook nog een kompas en potlood.

opdrachtenboekje

Kruip in de huid van de wolf

Vanuit het restaurant loop je via de fietstunnel naar de andere kant van de weg. Op het kruispunt ga je rechtdoor het zandpad in. Na circa 200 meter vind je een hek waar de route van ongeveer 2,5 kilometer van start gaat.

Eerst nemen de kinderen een snoepje. Gespannen wachten we af wat er gaat gebeuren. En dan… Awoeeee! Ze zijn compleet getransformeerd. Zonder angst klimmen de dames over de houten balken.

start route

We lopen het bos in en volgen de wolvenpootjes op een paaltje. De paaltjes met rode kring geven aan dat daar een opdracht voltooid moet worden.

De eerste opdracht liet ons even twijfelen. Voor de opdrachten mag je ook van de paden af het bos in. Het is even onduidelijk waar we precies naar moeten zoeken, wanneer we iets verder het pad volgen dan we verwachten zien we het eerste houten beeld. We hebben het principe door en de rest van de route is vergelijkbaar.

Wolvenspoor Stegeren

Samen doen we de opdrachten en vullen we de puzzel in op de achterkant van het boekje. De spelletjes die genoemd worden slaan we voor nu over, die zijn leuker als je met een grotere groep kinderen de route wandelt.

Over de hele route hebben we bijna 2 uren gedaan door de opdrachten onderweg en een korte picknick op een idyllisch plekje in de prachtige natuur.

Wolvenspoor Ommen

We wandelen vanaf het start-hek weer terug naar de parkeerplaats bij het restaurant. Helaas heeft het restaurant geen speelplaats zodat je daar even rustig een kopje koffie kunt drinken terwijl de kinderen spelen. Iets verderop vindt je wel de wolventuin, een leuke indoorspeeltuin waar kinderen heerlijk kunnen uitrazen.

P.s. bij ons ontstond er wat verwarring over twee wolvenspoor-routes. De route bij Stegeren is 2,5 km en gericht op kinderen. De andere route is 5 km (hart van Drenthe).

Deze routes in Drenthe zijn ook zeker aan te raden met kinderen;

Welke lopen jullie?

wolvenpootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *