Het leeuwenpad op de Lemelerberg

Als tip krijgen we het spoor van de leeuw door in Lemele. Als ik Tess vertel dat we leeuwen gaan zoeken gaat ze bijna achter me staan; ‘maar mama, leeuwen zijn gevaarlijk’. Kort vertel ik dat het geen echte leeuw is, maar dat we via het leeuwenpad op de Lemelerberg bij een “leeuw” uitkomen.

Nu is dochterlief erg enthousiast; ‘wat voor een leeuw is het dan?’

We parkeren de auto op de grote parkeerplaats aan de kerkweg in Lemele. Dan begint de zoektocht naar de start. We lopen in de richting van het restaurantje. Tess ziet de enorme softijs staan en vraagt gelijk of we een ijsje kopen. We lezen snel de informatieborden hier, maar het wordt ons nog niet erg duidelijk waar het startpunt nou precies is.

Wandelroute Lemele

Tegen het hek, achteraan, vinden we een wandelroutenetwerk bord. De oranje route is 3,6 km lang. We besluiten deze route als alternatief maar te lopen.

Wanneer we bij het einde van de route uitkomen staat een leeuw statig op zijn sokkel. Hier vind je ook oranje stippen en pijlen op de paaltjes. Dát is de officiële route. Hier kom je vanaf de parkeerplaats bij het Theehuis de trappen omhoog. Al vind ik het wel jammer dat het spoor van de leeuw ook start bíj de leeuw. Dan gaat de hele ‘zoektocht naar de leeuw’ voorbij.

Het spoor van de leeuw

De oranje pijlen volgen. Goede route of niet, Tess hindert dat niet. We komen uit bij een mooi klimboom. Samen met papa klimt ze omhoog, zo probeert ze de leeuw te vinden. Iets verderop komen we bij een echt spoor;

Lemelerberg

Dit spoor heeft de leeuw gegraven ^
volgens dochterlief dan

De route is prachtig en erg afwisselend. We lopen via de heide ineens in een dennenbomen bos en aansluitend in een loofbomen bos. In de bossen lopen we onder andere langs een kuil (bed van de leeuw volgens madam) en een heuvel (hier ligt het eten van de leeuw verstopt). Hoewel we vrij weinig mee maken van het ‘spoor van de leeuw’ is deze benaming wel een prikkeling voor de fantasie van Tess.

Leeuwenpad

Heide Lemele

Daarna komen we op een pad met mulzand. We hebben Mia in de kinderwagen, maar achteraf gezien was een rugdrager praktischer geweest;

Spoor van de leeuw

Uitzicht over de Lemelerberg

Wanneer we bovenop de Lemelerberg zijn aangekomen nemen we plaats op het bankje voor een welverdiende pauze.  Tess wil graag op de grote steen klimmen, welke eigenlijk een uitgedroogde leeuwendrol is. Tja fantasie genoeg… 😉

Het uitzicht is hier adembenemend. We wanen ons in dit gebied bijna in Tsjechië, prachtig!

Uitzicht Lemelerberg

Na een korte stop lopen we de route verder en via een uitkijkpunt komen we aan bij de leeuw. Bovenop zijn sokkel kijkt hij uit over zijn koninkrijk. Tess is een klein beetje teleurgesteld dat ze er niet bij kan. Ze wil hem eigenlijk aaien.

Speelbos Lemelerberg

Gelukkig maakt het speelbos veel goed, vanaf de leeuw op de sokkel wandelen we het pad naar beneden. We komen uit bij een groot speelbos met verschillende speelobjecten. We zijn aangekomen in het ‘hol van de leeuw’.

hol van de leeuw

Sommige speeltoestellen zijn nog een beetje lastig, maar met hulp komt ze een heel eind! Het hol van de leeuw bevindt zich overigens gelijk naast de parkeerplaats, geen tijd of zin om te wandelen? Bezoek dan alleen het speelbos! Ook een leuke plek voor een lekkere picknick.

Benieuwd naar andere uitjes? In Overijssel zijn nog veel meer leuke wandelroutes en activiteiten te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *