Het Kukelnest, Kinderboerderij in Goor

Ben je nog op zoek naar leuke uitjes om te doen? Het Kukelnest is ook geschikt in de herfst en winter. Het is wel het leukste als je gaat op een droge dag; het meeste is namelijk buiten. Benieuwd waar onze peuter zich hier vooral mee vermaakt? Lees dan snel door;

Het is een prachtige herfstdag, de regen is op dit moment ver weg en de blauwe lucht laat zich zien. Hoewel het verder wel fris is, is het heerlijk om buiten te zijn. Het Kukelnest is een zeer veelzijdige buitenspeel optie.

Naast de ingang bevinden zich de gansen, Tess loopt hier nooit langsheen zonder de gansen even gedag te zeggen. Daarna aan de rechterkant ontwikkelt het Kukelnest een vlindertuin. Aan de linkerhand vind je een aantal ezels en pony’s.

Helaas is de weide dicht, maar gelukkig kun je de schaapjes en geitjes nog wel aaien en gras voeren door het hek.

Vlak voor het gebouw bevinden zich de varkens en konijnen. Onze peuter heeft dat vast van haar mama, want ook zij is al aardig gek van varkens. Wat wil je ook anders, het zijn toch prachtige beesten! De konijnen krijgen ook wat aandacht en dan is het tijd om te spelen.

Eerst op het enorme luchtkussen en daarna verder naar achter. De speeltuin is voor alle leeftijden, wat dichterbij het terras vind je de kleinere toestellen voor de dreumes en peuters. Meer achterin vind je schommels, een piratenschip en kabelbaan.

Onlangs geopend is ook natuurspeeltoestel voor het klimmen en klauteren. Tess krijgt hier genoeg van en als volleerd survivallaar klimt ze over de balken en touwen alsof ze niet anders doet.

Doordat we nu als enige hier zijn maken we geen gebruik van de skelterbaan, maar op een drukkere dag is het een fantastisch gebeuren. Driewielers, skelters, stepjes en fietsjes scheuren over de baan. De ‘politie’ wordt in het leven geroepen en al snel spelen peuters, kleuters en misschien zelfs ook oudere broers en zussen samen.

In het restaurant kun je ook koffie, thee en wat lekkers kopen. Ik ga voor een muffin welke gemaakt is door de dagopvang voor mensen met een beperking. Hij smaakt heerlijk en is zeker een aanrader!

Terwijl Tess zich uitermate vermaakt met alles wat hier te vinden is, ga ik even op het terrasje zitten met mijn cappuccino. Genietend van het heerlijke – frisse – weer en hoe Tess zichzelf lekker bezig houdt!

Heb je geen jaarkaart? Dan moet je binnen ook even een entreeprijs betalen van €1,50 per persoon. Dit komt allen ten goede van de speeltuin, de dieren en de dagopvang, dus het is zeker een goed doel!

Ben jij bekend met het Kukelnest? Wat vind jouw kind het leukste?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *