Groot peutergedeelte bij Zwembad de Kolk in Wierden

Kennen jullie zwembad de Kolk in Wierden? Ik had er tot voor kort eigenlijk nog nooit van gehoord. Tot ik een gesprek afluisterde (ja soms doe ik dat…) en de naam van dit zwembad hoorde vallen. Wij zouden wij niet zijn als we het dan niet zelf gingen uittesten en dát was een groot succes. De Kolk is één groot water-liefhebbende- peuterwalhalla. En onze kleuter? Die wist niet waar ze moest kijken of spelen. Ga zeker op ontdekking in het peutergedeelte bij Zwembad de Kolk in Wierden!

Op Facebook lezen we de huidige openingstijden. Het eerste zwemblok is van 10.00 tot 12.30 uur en er worden maximaal 150 volwassenen binnen gelaten.

Snel eten we ons ontbijtje op en stappen in de auto, we willen niet te laat zijn met het risico niet meer naar binnen te kunnen. Om 10.15 uur horen we klik-klik naast ons. De medewerker bij de deur laat ons na aanslag op haar telapparaatje binnen; we zijn op tijd!

Als we omgekleed zijn kijk ik vanuit het zwembad naar buiten en zie ik dat de eerste mensen geweigerd worden. Vanaf dan is het zaak van iemand eruit, iemand erin. Opgelucht zet ik mijn tas op een stoel en pak ik de bandjes voor Tess en de floater voor Mia.

Pas dan kijk ik het zwembad rond. Een prachtig overzichtelijk zwembad. De groene palmbomen en leuke brug over het water springen als eerste in het oog. Tess kan niet wachten om het water in te gaan en met de stroomversnelling onder de brug door te drijven.

Terwijl ik Mia klaarmaak om ook het water in te gaan, gaat J. vast met Tess het water in. Niet veel later kom ik ze achteraan. Eerst gaan we in het diepere gedeelte met uitzwembad naar buiten. Het water is niet heel warm voor Mia, dus na een kleine tien minuten spetterplezier besluit ik haar weer af te drogen.

Als ik klaar ben loop ik naar het achterste gedeelte waar Tess speelt. Er staat ook een box en ik leg Mia daarin. Ik ben verbaasd hoe groot het peuterbad hier is. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant van mij bevindt zich een ondiep bad, kleurrijk met veel speelplezier. Tess weet zelf niet zo goed wat ze als eerste wil doen en probeert alles zo snel mogelijk uit.

Ik neem even plaats op een stoel om rustig om me heen te kijken en Mia in de gaten te houden. J. houdt ondertussen Tess in de gaten.

De faciliteiten in het zwembad zijn erg uitgebreid, naast een sauna en snelbruiner voor de liefhebbers hebben ze hier normaalgesproken ook whirlpools en een gratis toegankelijk Turkse stoomhut. Deze faciliteiten zijn echter in verband met Corona momenteel niet toegankelijk.

Helemaal voorin bijna bij de douches bevindt zich links het wedstrijdbad en rechts een kleine horeca gelegenheid met nog een peuterbadje.

Dan komen Tess en J. even buurten. Ze hebben de grote glijbaan gevonden. ‘Mama, ik wil nog een keer! Allemaal lichtjes!’ aldus Tess. J. blijft nu even bij Mia, zodat ik samen met Tess van deze glijbaan kan gaan. Ik ga voorop, zodat ze alleen naar beneden kan sjoeffen. Ze voelde zich heel groot dat ze alleen mocht en wilde het liefste nog wel 1000 keer…

Nog even plonsen we samen in het diepere bad waarna het alweer tijd is om af te spoelen onder de douche. Wat een onwijs leuk zwembad voor de jongere kinderen onder ons! Een echte aanrader! Check wel eerst facebook voor de actuele openingsuren 😉

Het zwembad in Hengelo heeft ook een relatief groot peutergedeelte en is mooi opgeknapt met leuke glijbanen en een heuse klimwand. Of zoek het ietsje verder weg, het gave -warme- zwembad in Nordhorn, Duitsland!

2 antwoorden op “Groot peutergedeelte bij Zwembad de Kolk in Wierden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *