GPS Speurtocht met kinderen in Holten

Kennen jullie de app izi.travel? Hier zijn leuke GPS speurtochten te vinden. Je gaat hiermee op zoek naar geheime sleutels. Wij lopen de GPS Speurtocht met kinderen in Holten, maar dat is niet de enige locatie. Er zijn speurtochten op verschillende plekken in Nederland uitgezet. Benieuwd naar onze ervaring tijdens onze zoektocht naar ‘de geheime sleutels van Twenhaarsveld.’? Lees dan snel door!

In de app zijn verschillende speurtochten te vinden en richten zich op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Meestal is de route rond de vijf kilometer, maar de route in Holten is 3 km. Wij proberen deze uit met Tess (4 jaar). De speurtocht wordt begeleid door Lotje en haar familie, een aangename stem die je onderweg van alles verteld.

Geheime sleutels Twenhaarsveld

De geheime sleutels van Twenhaarsveld

We parkeren de auto op de parkeerplaats bij Landal Twenhaarsveld. Terwijl J. de kinderwagen voor Mia pakt start ik de route op. De eerste sleutel komt in zicht. Even kijken welke kant we precies uit moeten lopen. Voorzichtig lopen we richting de receptie, de groene pijl volgt ons in de richting van de sleutel. Goed gegokt dus!

Voor de receptie is een grote speeltuin te vinden, Tess rent ernaartoe. Wat nou wandelen, ze wil eerst spelen! Vol goede moed klimt ze de grootste glijbaan op, maar helaas is ze nog net te klein en komt ze niet verder omhoog. Met een pruillipje komt ze weer naar beneden. Gelukkig zijn hier nog veel meer glijbanen waar ze wél vanaf kan.

Landal Twenhaarsveld

We starten de route

Na even te hebben gespeeld besluiten we de route te gaan lopen. We volgen de blauwe lijn naar de volgende sleutel. Ik navigeer zelf, dat is voor Tess nog iets te moeilijk. We komen bij de sleutel aan en krijgen gelijk aan punten! Dat motiveert. De volgende sleutel komt in zicht. Eerst een stuk met blauwe lijn die je moet volgen, daarna ook stukken waarbij je zelf een route naar de sleutels mag bepalen.

GPS speurtocht met sleutels

Zo gauw je een route stuk hebt afgerond wordt deze grijs ^^

Tussen de sleutels door horen we ook regelmatig de stem van Lotje. Onderweg zijn er quiz vragen te beantwoorden. Tess heeft daar geen interesse voor, maar wij vinden het leuk om deze te beantwoorden. De vragen zijn best pittig en we hebben het regelmatig eerst fout. De meest bijzondere dierennamen komen voorbij en onze dierenkennis is niet optimaal… Maar niet getreurd, je mag de vragen beantwoorden tot je hem goed hebt. Let wel! Hoe vaker je erover doet, des te minder punten je daarvoor behaald.

discovery track

Speelplezier onderweg

De route is erg leuk opgezet. Eerst loop je een stuk over het park. Onderweg zijn er verschillende speelobjecten en komen langs verschillende speeltuintjes. Iets verderop komen we in een hondenuitlaat gebied. De hondenzwemvijver heeft Tess haar interesse, vol verbazing kijkt ze toe hoe de honden heerlijk aan het rondrennen zijn en zelfs zwemmen.

Terwijl Tess zich vermaakt onderweg krijgen wij via Lotje een spoedcursus Twents.

eekhoorndoolhofhindernissen onderweg

Andere routes?

Naast deze Overijsselse route zijn er op de Veluwe ook een aantal routes te vinden. Verder kun je sleutels zoeken in Noord-Holland, Brabant en wat andere provincies. Veelal starten ze op Landal vakantieparken. Je hoeft niet perse op de camping te staan, ook ‘buitenstaanders’ kunnen de route gewoon lopen!

Wil je liever niet wandelen met GPS? Kijk dan eens naar deze andere wandelroutes met kinderen.

heuvel

2 antwoorden op “GPS Speurtocht met kinderen in Holten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *