Glijden door de modder bij Hof van Twello

Glijden door de modder bij Hof van Twello, een blotevoetenpad 2.0! Heerlijk glibberen en glijden over kleigrond en meerdere lagen modder. Een pad waar je geheid vies wordt, ook de papa’s en mama’s die meelopen 😉

Ontdek de natuur op blote voeten. Hoe voelt de grond onder je blote voeten? Wandelen over zand en leem is prima te doen, maar hoe gaat het over boomstammen of kiezelsteentjes?

Het blotevoetenpad in Twello is een prachtig aangelegd pad over verschillende ondergronden om de zintuigen te prikkelen.

Doordat ik al verhalen heb gehoord over de glibberige route brengen we eerst Mia weg naar de oppas. Zo hebben we ook even wat één op één tijd met Tess. Onze dochter valt onder de categorie “kinderen die niet vies durven worden”, dus al vroeg bereid ik haar voor over dit uitje.

Lekker springen in de modder

We zoeken samen kleding uit dat vies mag worden. Meerdere dagen voorafgaand benoemen we dat je vies wordt van modder. We proberen het wel zo positief mogelijk te benaderen. En… met succes! Ons enthousiasme is aanstekelijk en madam heeft er – gelukkig – helemaal zin in, yes!

De zon schijnt, de temperatuur loopt op, een perfecte dag voor een wandeling door waterplassen en modder. Bij de ingang van de parkeerplaats krijgen we, na een korte vragenlijst en inleveren van een briefje met naam en telefoonnummer, een polsbandje (Corona maatregelen). We parkeren de auto en melden ons in het winkeltje.

Al snel staan we met onze blote voeten op het gras; helemaal klaar voor een modderig avontuur.

Even wennen zonder schoenen

Het eerste gedeelte is veelal over gras en zand. Erg prettig om eventjes te wennen aan het lopen op blote voeten. Na een stukje te hebben gelopen komen we bij een gleuf in het pad, daar vind je de eerste modder en daar gaat het gelijk mis. Samen met Tess stappen we in de modder en gelijk zet ze een keel op.

Ze wil niet vies worden, ze wil geen vieze voeten! Nog overenthousiast haal ik mijn voeten uit de modder, het klei zit tussen mijn tenen; “heerlijk!” roep ik. Als dat niet helpt doe ik een Peppa Pig imitatie – de mensen achter ons kijken me raar aan – maar helaas hiermee boek ik óók geen succes.

Verschillende tuinen voor de ultieme natuurbeleving

Het blotevoetenpad van Hof van Twello bestaat uit verschillende thema’s. Er is onder andere een zintuigenpad, yogawei, tropisch eiland, Middeleeuwse-, Romeinse en bamboe tuin.

De route is officieel gepijld, maar regelmatig zijn wij door de vele afslagen en kruispunten de route kwijt. “Slaan we hier links of rechts af? Oh hier waren we al eens geweest! Ach gaan we nu de andere kant op.”
Ondertussen sleuren we ons hysterische kind mee en geregeld staan we in de schaduw te wachten tot Tess weer een beetje hanteerbaar is.

De boomstammen, hangbruggen, zandheuvels, leemkuil, waterplassen, het doolhof, met moeite loopt Tess erdoor of overheen.

Halverwege de route komen we bij een enorme waterplas mét glijbaan. Tess wil graag glijden, máár de trap is van modder. Geen haar op haar hoofd die dat gaat beklimmen. Na een korte huilbui stappen we samen verder door het moeras.

Het hoogtepunt van de route: klauterfant

Als we bijna op het einde zijn stuiten we ineens op een grote olifant. Nou is dochterlief ineens in haar nopjes. Ze loopt ernaartoe en begint gelijk te klimmen. Misschien is voor ons volgende uitje een bomenparcours een betere optie – daar mag je klauteren naar hartenlust én word je niet zo vies…

Meer info over het blotevoetenpad in Twello

Het blotevoetenpad biedt een unieke beleving voor jong en oud. Mijn aanraden is om te wachten tot je zoon/dochter goed kan lopen én niet bang is voor modder.

Het pad is niet geschikt voor kinderwagens en doordat het op sommige stukken best glibberig is raad ik het gebruik van een draagdoek ook af.

Check de actuele openingstijden en tarieven.

Oja! Vergeet niet voor het hele gezelschap schone kleding én een handdoek mee te nemen.

Wist je dat in Gelselaar ook een blotevoetenland heeft?

2 antwoorden op “Glijden door de modder bij Hof van Twello”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *