Ontspanning bij Floatingsessie Baby Spa

Voor de meeste baby’s is dobberen in warm water erg rustgevend is. Het herinnert ze aan de veilige, warme baarmoeder. Zo ook Mia. Ze geniet zichtbaar van badderen en zwemmen.
 
Als ik via een krantenbericht in aanraking kom met het fenomeen Baby Spa, besluit ik de proef op de som te nemen. Na de woorden ‘ontspannen’ en ‘band versterken’ was ik om. Even één-op-één tijd met Mia! Zou ‘floaten’ ook wat voor haar zijn?

Op de dag van de afspraak is Mia ’s ochtends onrustig, ze kan de slaap niet vatten. Zul je altijd zien, normaal gesproken een slaapkopje tot het moment dat je graag wil dat ze slaapt… Ik besluit met een omweg naar Enter te rijden, zodat ze in ieder geval wat in de auto kan slapen en niet totaal oververmoeid begint aan de floating sessie.

Als we vlak voor de afspraak op de Wierdenseweg rijden zie ik al snel het bord. Ik draai de oprit wat onzeker op, maar al snel zie ik Lidewij staan en gebaard waar ik kan parkeren.

Uniek concept

Het spa & wellness centrum van Baby Spa Twente is speciaal ingericht voor baby’s tot ongeveer 9 maanden. Het is een veilige, schone en rustgevende plek. De ontvangst is erg gastvrij. Onder het genot van kopje koffie/thee eventjes kletsen om je verder op je gemak te stellen, mocht je dat niet gelijk al zijn op deze prachtige locatie.

Na een korte toelichting wat er te wachten staat – wist je dat de hydrotherapie de ontwikkeling stimuleert doordat ze vrij kunnen bewegen in het warme water? – krijg ik een zwemluier en zwembroekje. Tijd om Mia uit te kleden.

Floating sessie

Als Mia het zwembroekje aan heeft krijgt ze de drijfring om. De drijfring ziet er misschien wat zielig uit, maar Mia heeft er absoluut geen last van. Langzaam laten we haar in het warme water zakken.

Ze geniet zichtbaar van alle bewegingen die ze kan maken. Een situatie nagebootst uit de baarmoeder, heerlijk gewichtsloos zijn. Eerst mag ze een paar minuutjes wennen aan de vrijheid van het water, daarna zet Lidewij ook de bubbeltjes aan. Mia kijkt eerst wat verbaasd, maar al snel ‘zwemt’ ze lekker heen en weer. De muur en grote badeend zijn reuze interessant. Interessanter dan mama, haha!

Na 18 minuten gaan de bubbels weer uit. Nog even genieten en dan is het tijd om het heerlijke water uit te gaan.

Babymassage

Eenmaal uit het water merk ik dat het floaten erg intensief is geweest. Mia is huilerig en heeft slaap. Voordat we beginnen met de babymassage geef ik even wat voeding zodat ze wat rustiger wordt.

Op de verschoningstafel staan verschillende oliën waaruit gekozen kan worden. Ik kies voor de organic olie zonder geurtje. Als de olie lekker warm gewreven is in mijn handen volg ik de bewegingen die Lidewij op een pop voordoet. Verschillende massagetechnieken komen langs en Lidewij geeft ook aan waartegen die techniek helpt; reflux, krampjes, obstipatie, etc.

In de auto naar huis valt Mia lekker in slaap en slaapt praktisch de hele middag, hihi vermoeiend hoor zo’n spa!

Ook enthousiast geworden? Of benieuwd naar andere uitjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *