Eerste vakantie met Baby naar Friesland!

Nu moet je voor een eerste vakantie met baby geen lange en verre reis verwachten, op het moment van de eerste vakantie was ik namelijk nog maar een maand daarvoor bevallen. Maar! We wilden er even met z’n drietjes tussenuit, even genieten van elkaar en van een andere omgeving. We gingen dus naar…

Friesland! We vonden een super leuk hotel in het centrum van Workum: ‘de Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje.’ De hotelkamers bestaan hier uit tuinhuisjes met een bedstee, gieterdouche, veedrinkbak als wastafeltje en ouderwets toilet.

Gelukkig hebben we het weer mee en kunnen we op de aankomst-dag gelijk een terrasje pakken op het plein gelegen voor het hotel. Een terrasje pakken met baby is overigens vaak erg goed te doen. Met name met onze tevreden dame. Zolang ze eten krijgt wanneer ze hongerig, slaapt ze verder of ze maakt wat gezellig contact. Huilen doet ze niet zoveel, behalve in de avonduren.

Tips in Workum:
  • Jopie Huisman Museum, gevestigd in een prachtig pand in het centrum van Workum. Alleen het pand is al de moeite waard! Houd je verder van kunst, neem dan ook zeker een kijkje binnen. Jopie Huisman was een oud ijzerhandelaar en wilde met zijn werk het verhaal vertellen van de mensen 3die hij op doek vastlegde.
  • ‘Sneupen’, ook wel rondsnuffelen! Workum is hier echt geschikt voor met haar vele verrassende winkeltjes, galeries en musea. Een sfeervol winkelgebied!
  • Restaurant Sluiszicht, een gezellig terras met zicht op de kettingbrug. Hier kun je heerlijk mensen kijken en hebben we dan ook een aantal uren doorgebracht. Het eten is hier overigens ook voortreffelijk!

Zoals ik al eerder heb laten doorschemeren zijn wij beiden erg fan van auto rijden en dan met name in een klassieke Mini. Deze vakantie zijn we met onze ‘gewone’ auto, dat was iets praktischer met de Maxi Cosi. Maar voor ons geen vakantie zonder toertocht!

Een deel van de Elfstedentocht rijden

Als eerste reden we naar Hindeloopen, je rijdt over de ophaalbrug de stad binnen. Het mooiste rijden is via de haven en het blauwe reddingsbrigade huisje. Net na Hindeloopen heb je het historische Badpaviljoen, de moeite van een korte stop waard! Hier bestellen we een heerlijke lunch.

Na onze buikjes allemaal te hebben volgegeten rijden we door naar Stavoren. Al vlug slaapt madam en kijken wij onze ogen uit van de prachtige omgeving.
Vanuit Stavoren rijden we door naar Laaksum, bekend van het kleinste haventje van Nederland. Zo klein dat we er bijna voorbij rijden zonder het überhaupt op te merken! Hier vlakbij heb je ook een zwerfkei monument, doordat Tess slaapt zijn we hier verder niet gestopt. Mocht je tijd hebben is het wel een mooie pauze plek!

Via Balk en door Wijckel vervolgen we onze route naar het kleinste plaatsje van de elf steden; Sloten. In tussen is Tess weer wakker geworden en besluiten we onze benen te strekken. Dit plaatsje bestaat uit prachtige panden en bruggetjes; een plaatje om te bezoeken! Ook de stadsgracht met bomen aan weerszijden is het bezichtigen waard.

Van de vele indrukken begin ik erg moe te worden. Tijd om de route af te sluiten. Via Heeg en het Gaastmeer rijden we weer terug naar het hotel.

Het IJsselmeer

Op de laatste dag van ons eerste vakantie met baby brengen we nog een bezoekje aan het IJsselmeer. Vlakbij Workum is er volop gelegenheid om van het water te genieten. Watersporten als kitesurfen, kanoën en zeilen zijn hier dan ook razend populair en op vele locaties te huren. Deze waterrijke omgeving vraagt om te watersporten en je ziet hier dan ook vele windsurfers.

Wij nemen alleen een kijkje op het strand, hiervoor is een draagdoek aan te raden, een kinderwagen en mul zand is zeer onhandig… De drager zijn we vergeten, maar we hebben wel Tess even snel de zee laten zien!

Het weekje Friesland heeft ons verder goed gedaan. Friesland is een aanrader voor een weekendje weg, maar ook voor een langere vakantie is het heerlijk vertoeven!

Voor vakantie in Nederland blijven, maar liever niet naar Friesland? Wat dacht je van een Roadtrip op Walcheren? Of naar de Hunebedden in Drenthe?

Eén antwoord op “Eerste vakantie met Baby naar Friesland!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *