Eerste keer voorop de fiets!

En dan is ein-de-lijk het moment daar, je baby kan zelfstandig zitten en mag voor de eerste keer voorop de fiets mee! Toch wel een heerlijk momentje hoor. Je bent niet meer afhankelijk van de auto of wandelwagen en kan nu sneller ergens naartoe op de fiets.

Wanneer ging jou uk voor het eerst mee op de fiets?

Nou schrijf ik hierboven wel ein-de-lijk. Stiekem vind ik het allemaal veel te snel gaan. Ze mag nog veel langer klein blijven, maar madam vindt dat ze mag kruipen, zitten en zelfs staan.  Pfff, wat vliegt de tijd toch.

Wat dan wel heel positief is aan die snelle ontwikkeling van Mia is dat ze mee kan op de fiets. Bij Tess vond ik het ook al heerlijk, samen fietsen en kletsen. Ze zitten eigenlijk maar zo kort bij je voorop de fiets, terwijl dat wel één van de leukste periodes is.

Vol verwondering rondkijken

Film eens een stukje tijdens de eerste keer voorop de fiets en kijk dat thuis terug. Je baby ziet ineens zoveel meer van de wereld dan liggend in een kinderwagenbak of zittend in de buggy. Tess gierde het vanaf de eerste keer op de fiets al uit van plezier. Mia is een totaal ander kind, wat minder van het praten en meer van het gewoon doen. Ze valt dan ook in de categorie staren. Maar tijdens het staren zag je de verwondering in haar ogen.

Tip voor de eerste keer op de fiets; niet te lang! Er komen zo veel prikkels bij je baby binnen. De wereld vliegt aan hen voorbij, plus het is vaak nog best vermoeiend om te zitten. Daarbij kan het best koud zijn op de fiets, ze zitten immers stil.

Welk fietsstoeltje kies je?

De kinderzitjes voor zowel voor- als achterop de fiets zijn geschikt vanaf ongeveer 9 kilo. Ik ben fan van eerst een zitje voorop (te gebruiken tot 15 kg). Je kunt dan makkelijker praten en je hebt zicht op je kindje. Het is zo gezellig met je kindje voor je lekker rondfietsen!

Doordat het voorzitje aan je stuur gemaakt wordt stuurt het wel wat zwaarder en als je geen speciale moederfiets hebt kan je wat minder beenruimte hebben. Maar écht geloof mij, de reacties van je kleine tijdens het fietsen maken deze kleine puntjes helemaal goed!

Het kiezen van een voor- of achterzitje en wélk merk zitje is een kwestie van eigen voorkeur en wat er bij jou portemonnee past. Wij kozen voor Bobike, niet zo zeer om het merk, maar ik vind deze stoeltjes degelijk en er prima uitzien. De doorslag? Het stuurtje! Daarmee kan dochterlief lekker onderweg spelen.

En als de sneeuw wegtrekt fietsen we met ons gezinnetje eens lekker naar één van de vele speeltuinen in Twente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *