Eerste keer naar de kapper

Bijna vier jaren oud! Hoog tijd om een eerste uitstapje te maken naar de kapper! Ondertussen kan Tess bijna haar billen afvegen met haar haren en wordt het doorkammen steeds lastiger. Het is dus echt wel nodig šŸ˜‰

Natuurlijk heb ik dat nĆ©t in mijn hoofd gehaald in Coronatijd… Dus hebben we even een paar weken (of nou ja eigenlijk maanden) extra gewacht tot de stap eindelijk echt gezet was.

Via via heb ik rondgevraagd waar anderen naar de kapper gingen met zoon/dochter en wat de ervaringen waren. Zo geschiede het dat we een afspraak maakten bij een kapster vlakbij.

Samen met Mia in de kinderwagen wandelen we in de miezerregen naar de kapper. Tess heeft er ontzettend veel zin in.
Als we aankomen is ze een beetje zenuwachtig, maar de kapster – Lisette – neemt dat al snel weg. Ze helpt Tess uit de jas en probeert een gesprekje aan te knopen.
Madam is niet heel spraakzaam, er komen verlegen korte antwoorden op de vragen. Ze gaat zitten op het grote kussen op de stoel en krijgt een mooie prinsessencape om tegen de haartjes.

Er gaat ongeveer 10 centimeter af. Tess wil graag vier plukjes mee naar huis, voor in het plakboek en om aan papa te laten zien. De schat! Lisette legt vier plukjes voor haar neer, welke ze aan het einde in een mooie roze enveloppe doet.

Het knippen gaat vrij snel, de ‘babyhaar’ puntjes gaan eraf en een mooie coupe blijft over. Dit komt het haar ten goede! De kapster maakt nog een prachtige kroontjesvlecht en sluit af met glitterspray.

Tess is helemaal happy met haar prachtige kapsel en wil deze de komende 3 dagen niet meer uit; zeker weten. Iedere paar minuten vraagt ze of de glitters nog in haar haren zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *