Drijfbrug bij natuurgebied de Duursche Waarden

Een leuke plek langs de IJssel, op de grens met de Gelderse provincie is de drijfbrug bij natuurgebied de Duursche Waarden. Vanuit Infocentrum Den Nul heb je verschillende wandelroutes en een leuke waterspeelplek.

Dit prachtige natuurgebied ligt in de gemeente Olst-Wijhe en grenst gelijk aan de IJssel.

We parkeren de auto bij Infocentrum Den Nul en gaan op zoek naar de drijfbrug waarmee we toegang krijgen tot natuurgebied de Duursche Waarden.

Eerst komen we uit bij een zwemvijver ‘de zwemkolk’. Hoewel de temperatuur rond de 6 graden ligt zijn er twee mensen aan het zwemmen. Ons niet gezien! Vanuit de betonnenrand zien we de drijfbrug liggen aan de linkerkant van het infocentrum.

zwemvijver Olst

Wandelroutes natuurgebied de Duursche Waarden

Via de boomgaard komen we uit bij de drijfbrug. Hier gaan in ieder geval twee routes overheen; de oberservatiehutroute in het rood (3,9 km) en de -blauwgroen- ruige route (5,2).

Wandelpad door de boomgaard

Boomgaard Den NulWe zijn eigenlijk bezig met een autotocht, dus besluiten nu niet ver te wandelen. Wel is dit een gebied om te onthouden. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig geworden naar de uitkijktoren, vogelkijkhut en oude steenfabriek. 

Drijfbrug bij natuurgebied de Duursche Waarden

We lopen via de wiebelbrug, waar we nog éxtra op wiebelen -gewoon voor de fun-, naar de dijk. Zou hierachter de rivier zijn?

Dijk beklimmen

Vol spanning loopt Tess de dijk omhoog. Aan de andere kant zien we… Weilanden, de uiterwaarden. Links van ons zien we wel een kleine glimp van de IJssel. We wandelen weer terug over de drijfbrug. Het is lunchtijd dus we gaan op zoek naar een mooi plekje om onze meegebrachte boterhammen op te eten.

Infocentrum Den Nul

In verband met de lockdown is dit centrum nog gesloten, maar als we via de ramen naar binnen spieken ziet het er leuk uit! De website laat ons weten dat er verschillende exposities te vinden zijn. Eentje om in de gaten te houden dus, voor als ze weer open kunnen.

Naast het infocentrum is ook een waterspeelplaats te vinden, inclusief pomp. Het bankje ernaast maakt het een perfecte plek voor een picknick. Terwijl papa en Tess druk bezig zijn met spelen bereid ik de boterhammetjes voor.

Waterspeelplaats Olst

Als de buikjes gevuld zijn en we het wat fris hebben gekregen van het spelen met water lopen we weer terug naar de auto. We gaan naar de veerboot!

Met de veerboot over de IJssel

Dit kan natuurlijk niet missen als je met kinderen een bezoekje brengt in de omgeving van Olst, de Olsterveer. Tess is helemaal door het dolle heen. Als we midden op het water varen zegt ze; “ik denk dat we ook nog onder water gaan.” Haha de schat!

Veerpont Olst

Zoek je nog meer (water-/natuur-)speeltuinen in Overijssel? Of wat dacht je van een bezoekje aan Giethoorn in Coronatijd?

Olst aan de IJssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *