Doepark de Hagen

Binnenkort wordt er iemand in onze vriendengroep 25 jaar en samen met Tess haal ik een spandoek op welke we besteld hebben in Almelo. Onder het motto; nu we er toch zijn, ga ik nog even snel online op zoek naar een leuke speeltuin/activiteit in Almelo. Zo stuit ik op informatie over een relatief jonge (februari 2018) natuurspeeltuin. Ik maak snel een print screen van het adres en we stappen in de auto.

Aan de rand van het centrum, vlakbij het Theaterhotel parkeren we de auto. We kijken even bij de vijvers en de dieren hier en gaan dan op zoek naar de speeltuin. We dwalen wat rond en als ik het bijna op wil geven komen we er dan toch eindelijk!

De speeltuin is gemaakt van natuurlijke materialen en er is ook genoeg ruimte voor waterplezier. Er is aan alle leeftijden gedacht. Je kunt er lekker spelen met modder en deze zelf maken met de waterpomp, er is een schommel, klim- en klautermogelijkheden en een kindergraafmachine; erg leuk!

Het water is overal erg ondiep – erg prettig – en er zijn veel verschillende mogelijkheden om het waterstroompje te passeren; het bruggetje, de boomstam en de stapstenen zijn allemaal erg geliefd bij Tess. Ze gaat lekker op ontdekking.

Ik ga zitten op één van de liggende boomstammen en kijk rustig toe hoe ze alles zelf uitprobeert.
Het weer is er helaas niet meer naar om heel veel met het water te spelen, maar op een prachtige zomerdag kun je beter een handdoek en extra kleding meenemen! Deze plek schrijven we zeker op voor volgend jaar.

Ook voor de actieve mama’s een leuke speeltuin. Ik heb genoeg gekeken en wil ook even wat energie kwijt! Vol goede moed probeer ik de stapbanden… Tess kijkt met ingehouden adem toe. Ik haal de overkant, maak snel een fotootje en begin dan aan de terugweg. Oei, dat had ik even overschat. De stap vanaf de laatste band naar het vaste land is best groot. Met moeite bereik ik het… Misschien de volgende keer ook voor mij droge kleding mee?

Eén antwoord op “Doepark de Hagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *