Dinkelroute Lutterzand met peuter

Hopelijk heeft iedereen er een leuke koningsdag thuis van gemaakt!? Wij zijn lekker in en om huis bezig geweest. In de weekenden blijven wij eigenlijk vooral thuis.

Om te voorkomen dat de muren op ons af komen gaan we er doordeweeks lekker op uit. Hoewel het weer wat minder is dan de afgelopen dagen, is het wel een perfect moment om weer een wandelroute met Tess te pakken. Dit keer rijden we naar het Lutterzand om de dinkelroute te beleven;

Tess haar enthousiasme als je vraagt of we in het bos gaan wandelen is erg aanstekelijk. Ze vindt het helemaal geweldig om een – voor haar nieuw – stuk  bos te ontdekken.

J. is vandaag ook vrij dus toeren we lekker met de Mini richting Restaurant het Paviljoen. We kiezen niet voor de snelste route, want de meest bochtige weggetjes zijn het leukste om te doen met de Mini. Vanaf het Paviljoen kun je verschillende wandelroutes kiezen van verschillende afstanden. Wij kiezen voor de Dinkelroute.

Welke route maakt Tess verder niet uit, het enige wat haar interesseert is welke kleurtjes ze moet volgen! Ze staat nog nét niet te springen bij het paaltje  en roept; ‘mama welke kleuheur’!?

Als het duidelijk is dat we de gele route (dinkelroute) volgen, rent Tess er vandoor op zoek naar het volgende paaltje.

De route is prachtig. Je loopt eerst wat omhoog door mul zand en over boomwortels, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de steile oevers van rivier de Dinkel.

Halverwege kom je op een open veld met her en der wat naaldbomen. Een perfecte plek om te picknicken. Deze plek is ook gelegen aan de Dinkel. Op een warme zomerse dag is er gelegenheid om af te koelen. Op het moment dat wij er zijn is er nog een ander gezin aanwezig waarvan de kinderen lekker in de modder aan het spelen zijn.

Tess wil wel even kijken aan het water, maar ziet het niet zitten om lekker met de laarzen in het water te stampen of met modder wat te bouwen. We wandelen dus al gauw verder.

Naast het wandelen en genieten van de omgeving is er ook genoeg mogelijkheid voor klimmen en klauteren. Bijvoorbeeld over omgevallen bomen langs de route;

Na afloop kun je in ‘normale’ tijden nog even nagenieten bij het Paviljoen voorzien van een grote speeltuin. Helaas kan Tess er nu alleen naar kijken.

We rijden wat verder op zoek naar een speeltuintje en vinden deze iets verder. Even snel spelen tot het begint te sputteren. Dan stappen we in de Mini op weg naar huis.

 

2 antwoorden op “Dinkelroute Lutterzand met peuter”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *