Dinkelroute Lutterzand met peuter

Nieuwe maatregelen, minder mogelijkheden. De kou buiten is echter het perfecte ingrediënt voor een heerlijke wandeling. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dinkelroute Lutterzand met peuter. Wij wandelen momenteel om te voorkomen dat de muren op ons af komen, en jullie? Wat doen jullie met het gezin?

Tess haar enthousiasme als je vraagt of we in het bos gaan wandelen is erg aanstekelijk. Ze vindt het helemaal geweldig om een – voor haar nieuw – stuk  bos te ontdekken.

J. is vandaag ook vrij dus toeren we lekker met de Mini richting Restaurant het Paviljoen. We kiezen niet voor de snelste route, want de meest bochtige weggetjes zijn het leukste om te doen met de Mini. Vanaf het Paviljoen kun je verschillende wandelroutes kiezen van verschillende afstanden. Wij kiezen voor de Dinkelroute.

Welke route maakt Tess verder niet uit, het enige wat haar interesseert is welke kleurtjes ze moet volgen! Ze staat nog nét niet te springen bij het paaltje  en roept; ‘mama welke kleuheur’!?

Als het duidelijk is dat we de gele route (dinkelroute) volgen, rent Tess er vandoor op zoek naar het volgende paaltje.

De route is prachtig. Je loopt eerst wat omhoog door mul zand en over boomwortels, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de steile oevers van rivier de Dinkel.

Halverwege kom je op een open veld met her en der wat naaldbomen. Een perfecte plek om te picknicken. Deze plek is ook gelegen aan de Dinkel. Op een warme zomerse dag is er gelegenheid om af te koelen. Op het moment dat wij er zijn is er nog een ander gezin aanwezig waarvan de kinderen lekker in de modder aan het spelen zijn.

Tess wil wel even kijken aan het water, maar ziet het niet zitten om lekker met de laarzen in het water te stampen of met modder wat te bouwen. We wandelen dus al gauw verder.

Naast het wandelen en genieten van de omgeving is er ook genoeg mogelijkheid voor klimmen en klauteren. Bijvoorbeeld over omgevallen bomen langs de route;

Na afloop kun je eventueel nog even nagenieten bij het Paviljoen voorzien van een grote speeltuin. Op het moment dat wij er zijn is het helaas gesloten en kan Tess er alleen naar kijken.

We rijden wat verder op zoek naar een speeltuintje en vinden deze iets verder. Even snel spelen tot het begint te sputteren. Dan stappen we in de Mini op weg naar huis.

Zoek je andere omgeving dan de dinkelroute Lutterzand met peuter, kijk dan eens bij wandelroutes in Twente!

2 antwoorden op “Dinkelroute Lutterzand met peuter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *