Dieren zoeken bij Havezathe het Everloo

Zijn jullie al bekend met het mooie wandelgebied bij Havezathe het Everloo? Bij dit idyllische plekje starten routes met verschillende afstanden. Ook leuk; de tocht met Douwe Dabbert, speciaal voor kinderen. Zoek jij mee naar de vreemde dieren in dit bos?

Zijn jullie kinderen net als onze kleuter echte spoorzoekers? Reserveer dan de tocht met Douwe Dabbert en ga dieren zoeken bij Havezathe het Everloo.

We komen aan rijden en parkeren de auto. Links van ons zien we het Everloo al. De vuurschalen zijn voorzien van een heerlijk vuurtje om je na het wandelen lekker aan op te warmen.

Dieren zoeken bij Havezathe het Everloo

Inclusief knapzak, routeboekje en een kleine versnapering lopen we het prachtige Rodeveld in. We gaan op zoek naar dieren die niet thuis horen in het bos. We spotten onder andere een giraffe, neushoorn en zelfs een krokodil. Tess krijgt er geen genoeg van om goed om zich heen te kijken. Tipje van de sluier; let goed op onder de nestkastjes – ssssst!

De route is ongeveer anderhalf uur lang en is niet echt geschikt voor de kinderwagen. Het gaat over leuke bospaadjes die niet altijd even begaanbaar zijn (modderig in deze tijd van het jaar).

Eigenlijk is de route best wel veelzijdig door het bos, langs vennetjes en langs weides. Ook fijn; de route is goed beschreven. Fout lopen is praktisch onmogelijk.

Aan het einde nog even een warme chocolademelk en marshmallows roosteren boven het vuur.  Mjammie! Al met al een heerlijk buiten-uitje.

Reserveren

Let op! In verband met Covid-19 moet je deze route vooraf reserveren via het 06-nummer van het Everloo. Je krijgt dan een tijdvak waarin je kan starten. Op zich heerlijk, want het is lekker rustig in het bos zo!

Ken jij dit dier? ^

Bevalt jou deze route met kids, kijk dan ook eens naar andere routes in Twente!

Eén antwoord op “Dieren zoeken bij Havezathe het Everloo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *