Delfinoh zwembad in Nordhorn

Door kennissen worden we gewezen op Delfinoh zwembad in Nordhorn. Dit is vlak over de Duitse grens en voor ons maar ongeveer 30 minuten rijden. We besluiten de sprong te wagen in de vakantie. Tess is helemaal verzot op zwemmen, dus ik ben erg benieuwd wat ze van dit (voor haar) ‘nieuwe’ bad gaat vinden!

Na rustig te zijn opgestart ’s ochtends stappen we rond 11.00 uur in de auto. Het is een klein halfuurtje rijden, het is namelijk vlak over de grens bij Oldenzaal. Tess raakt niet uitgepraat over zwemmen, dus de sfeer zit er al goed in.

We komen aangereden bij een gigantische parkeerplaats. De ingang van het zwembad is aan het einde – waar je nog meer (gratis) parkeerplaatsen vindt – dus je kunt redelijk dicht bij de ingang parkeren. We wandelen de deur door en worden begroet door de receptioniste. We kopen twee kaartjes; peuters tot vier jaar zijn nog gratis.

Let op! Het kaartje heb je ook nodig om het bad weer uit te komen. Gooi deze dus niet weg!

Klimmen en glijden in het peuterbad

Schone én warme kleedruimtes

We lopen de deur door en worden door warmte omarmd. De kleedruimtes zijn apart; heren en dames. Het is dus slim om thuis alvast de tassen apart in te pakken. Zowel de dames als heren kant kent één-persoon-hokjes als grote kleedruimtes. Allen voorzien van kluisjes. Deze kluisjes kunnen afgesloten worden met €2,- die je naderhand weer terug krijgt. Ideaal vind ik de vloerverwarming, het is aangenaam omkleden zo.

Verschillende zwemmogelijkheden

Er zijn na de kleedruimtes en douches vier deuren. Gelijk rechts zie je een sauna. Deze heeft een temperatuur van 40 graden dus is ook geschikt voor beginners en families.
De deur daarna geeft toegang tot het vrije tijds bad. Er liggen matten in het water voor extra speelplezier. Met name geschikt voor de wat oudere kinderen. Links vind je het wedstrijdbad voorzien van een hoge duikplank en klimwand. Daarachter vind je ook de glijbanen.

Wij zijn eigenlijk gelijk linksaf geslagen naar het warmwaterbad – ook wel kinderbad genoemd. Het is erg warm als we binnenkomen en het water is heerlijk (33 graden). Achter het muurtje vind je naast een speelgedeelte voor de dreumes en peuters ook een restaurantje waar je wat lekkers kunt kopen of gewoon een kopje koffie.

Heerlijk zitten en spelen in het warmwaterbad

We zetten onze tassen op de ligstoelen en volgen Tess naar het speelgedeelte. Ze is druk met de ‘eenden’ waarop je kan zitten en klimt omhoog om vervolgens te gaan glijden. Papa en Tess zijn heerlijk aan het spelen en ik besluit eventjes van de rust op de stoel te genieten en kijk vanaf een afstandje toe. Normaliter doe ik dat niet zo graag, dan krijg je het namelijk al snel koud, maar hier is de omgevingstemperatuur erg aangenaam.

Na een tijdje gaan we naar het diepere bad (70 cm) en spelen daar verder. Tess heeft een plastic ei gevonden en we hebben zelf een waterfrisbee mee, ze vermaakt zichzelf uitermate.

Tijd om wat te eten

Voor we het weten is het al bijna één uur. We nemen plaats op de ligstoelen en eten onze meegebrachte lunch. Hoewel de kosten voor de snackcorner erg meevallen, kun je niet echt iets gezonds kopen. Gelukkig mag je hier ook gewoon je eigen hapje en drankje meenemen en krijg je geen scheve gezichten.

Na het eten spelen we nog even in het warme water waarna we onder de douches stappen (deze kun je zelf in warmte afstellen). Moe maar voldaan rijden we in de middag weer terug naar Nederland.

Hier gaan we zeker wat vaker naartoe, met name de warme omgevingstemperatuur maakt dat je er heel wat langer kan vertoeven met (kleine) kinderen dan bij het Twentebad in Hengelo of het Laco bad in Borne! Daarnaast zijn we dit keer niet bij de glijbanen geweest, dus moeten we die een volgende keer nog eens uittesten 😉

Het buitenbad ziet er overigens ook spectaculair uit – die houden we zeker ook in gedachten voor een warmere dag! Liever dichterbij huis blijven, maar wel subtropisch? Check dan eens dit leuke bad in Haaksbergen.

2 antwoorden op “Delfinoh zwembad in Nordhorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *