De weg naar rust in mijn hoofd

Afgelopen week heb ik de beslissing genomen om een therapie sessie te volgen. Ik merk aan mezelf dat mijn hoofd nog steeds erg vol is en ik snel de bomen niet meer zie. Dit resulteert in een kort lontje naar de mensen die mij het meest lief zijn en dat wil ik niet meer.

Tijd voor verandering! Maar hoe?

Na een korte Google sessie wat ik nou precies wil concludeer ik dat praatsessies niet aan mij besteed zijn en dat ik graag snel resultaat zie. Ik besluit een poging te wagen voor Energetische Therapie.

Hoe meer ik me inlees over Energetische Therapie en dan met name dat je na één sessie gelijk al een resultaat merkt, hoe enthousiaster ik hierover word. En dat terwijl ik helemaal niet zo ‘zweverig’ ben als dat het overkomt.

Via Google vind ik iemand die dit aanbied in Borne en vraag gelijk om een afspraak. Via Whatsapp komen we op een geschikt moment en vul ik het intakeformulier in. Op het intakeformulier wordt onder andere gevraagd naar heftige gebeurtenissen in het verleden (denk bv. aan een ongeluk o.i.d.).

Samen stellen we ook wat doelen vast. Onder andere ik heb een leeg hoofd en heb hernieuwde energie.

Verbindingen leggen in energiebanen
Na het kopje thee waarin we wat kletsen over de verwachtingen moet ik gaan staan. De therapeut komt achter me staan en legt door middel van aanrakingen verbinding tussen verschillende lichaamsdelen. Door de energiestromen ga je vanzelf iets bewegen, een bijzondere gewaarwording.

De bedoeling hiervan is om eventuele blokkades weg te nemen en opnieuw in verbinding staan met je lijf.

Ik kan me nog niet helemaal overgeven en houd de controle erop. Ze geeft aan dat dit niet gek is bij een eerste behandeling en dat bij een tweede behandeling het zelfs mogelijk is dat de controle overgegeven wordt en je tijdens de behandeling niet blijft staan maar liggend op de grond eindigt. Ik kan me moeilijk voorstellen dat ik de controle ga loslaten, maar ik ben benieuwd of ik dat een volgende keer kan. De interesse voor een tweede afspraak is hierdoor wel gewekt.

Volledig ontspannen
Als alle verbindingen gelegd zijn mag ik op de behandeltafel gaan liggen. Ze vraagt of ik een plaid wil en neem dankbaar gebruik van haar aanbod. Hoewel de kleding gewoon aanblijft voelde ik me meer geborgen onder een dekentje.

Ze gaat bij mijn hoofd zitten en drukt op verschillende punten. Een lichte hoofdpijn zet op. Eerst leegt ze mijn ‘prullenbakjes’, hierin zitten oude klachten en blokkades.

Iedere keer als ze andere punten op mijn hoofd pak voel ik mij verkrampen. Na een tijdje kan ik weer ontspannen en worden er andere punten gepakt. Aan het einde voel ik me heerlijk ontspannen. Hoewel ik niet precies weet of ik voelde wat ik zou ‘moeten’ voelen, is het erg prettig om even nergens over na te denken en gewoon helemaal tot rust te komen.

Tijd om naar huis te gaan
Na iets meer dan een uur is het afgelopen. Ik voelde me met beide benen op de grond staan. Toen ik naar buiten liep kwamen er nog wat emoties uit, maar eenmaal thuis voelde ik me herboren. Ik heb in tijden niet zoveel energie gehad en dat stemde me erg vrolijk.

’s avonds had ik wat moeite met in slaap komen, mijn benen waren nogal rusteloos – blakend van energie leek het wel. Maar eenmaal in slaap heb ik zonder onderbrekingen heerlijk doorgeslapen.

Conclusie
Ook al weet ik niet hoe het precies allemaal in zijn werk gaat en of ik er wel helemaal in geloof. Ik voelde me na de eerste behandeling in ieder geval helemaal ontspannen. Benieuwd ben ik dan ook naar de volgende behandeling, zou het effect dan nog groter zijn?

Ben je benieuwd naar mijn weg naar rust in mijn hoofd? Of gewoon meer informatie over energetische therapie? Blijf mij dan zeker volgen! De volgende keer zal ik zeker weer schrijven over mijn ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *