De kleine Carrousel een heerlijke beleefboerderij

In Laren vind je De kleine Carrousel een heerlijke beleefboerderij. In het buitengebied net achter Markelo vind je deze heerlijke plek om te spelen, knuffelen of gewoon eventjes een kopje koffie te drinken. Maar let op! Ben je hier eenmaal dan willen de kids niet zo een, twee, drie weer naar huis hoor 🙂

We parkeren de auto op de parkeerplaats. Je hoeft niet te reserveren, de beleefboerderij is groot dus afstand houden is eenvoudig. We waren even bang dat het heel druk zou zijn, maar er staan zo’n 20 auto’s dus dat valt mee.

ingang de kleine carrousel

Wanneer je het terrein op loopt kom je een loket tegen waar je onder andere ijsjes kan kopen. Daar betaal je ook de entree (€4,– per persoon, onder de 2 gratis).

Op ontdekking over het terrein

Rechts van de boerderij is een verhard parcours om lekker te crossen met driewielers en traptrekkers. Daar in het midden kun je nog een potje dammen of schaken, levensgroot. Tess haar oog valt echter op de knuffelhoek van de konijnen, iets verder naar achteren. Ze rent ernaartoe.

knuffelhoek

Achter de konijnen vind je ook een prachtige witte pauw en wat schattige dikke varkens. Links van ons is een speelweide, het luchtkussen moet als eerste geprobeerd worden en daarna gelijk door naar de zweefmolen. Eigenlijk weet ze niet zo goed wat ze moet kiezen, er is zoveel leuks.

springkussen

Kinderboerderij

Wanneer de eerste energie verbruikt is op deze speelweide besluiten we verder de dieren te bekijken. Eerst bij de geiten in het hok, maar als we verder het terrein op lopen zien we ook nog schapen, pony’s, ezels, alpaca’s, ganzen en nog vele andere dierenvriendjes!

kinderboerderij laren

We lopen langs de geitjes en gaan op de bordjes richting ‘glijbanen’. Een gave glijbaan staat achterop het erf. In de verte horen we ganzen, deze willen we natuurlijk ook bekijken. Wanneer we langs de vijver lopen zien we ook een gaaf evenwichtsparcours. Dit is het achterste veld van de beleefboerderij en we zijn hier helemaal alleen. Je hoort zelfs de andere spelende kinderen bijna niet meer.

wilgenhutten
Benieuwd hoe je bij dat toffe plekje komt? Volg dan op de bordjes ‘wilgenhutten’!

Via het Ot-en-Sienplein met oud-Hollandse spelletjes en grote legoblokken lopen we rustig aan weer naar het begin waar je ook nog een heerlijke zand- en waterbak vindt.
Wat nog meer?

Blijf je langer dan je van plan was? Je kunt hier ook lekker op het terras een lunch bestellen. Of neem plaats op één van de vele picknicktafels of bankjes verdeeld over het terrein om je eigen meegebrachte snack op te eten.

glijbaan met kinderen

Je loopt over het terrein via graspaden. Mia zit bij ons in de buggy en dat is prima te doen!

Verder nog leuk om te weten; op de eerste speelweide spotten wij een draaimolen met plek voor een rolstoel! Heel fijn dat daar aan gedacht is, ook kindjes in een rolstoel houden van plezier maken, toch!

Wanneer ga jij? De kleine Carrousel een heerlijke beleefboerderij!

Ook tof in deze regio; blotevoetenland! Of ga met je kids op zoek naar een olifant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *