De indrukwekkende kustlijn van Roseland Heritage

Aan de andere kant van de rivier ‘Carrick Roads’ bevindt zich het schiereiland Roseland. We gaan op ontdekkingstocht en starten in het schattige vissersdorpje Portloe. Zoveel mogelijk langs de kust rijden we verder in de richting van de rivier. Onderweg zien we de afgeschuinde kliffen. Met oudere kinderen kun je hier zeker weten heerlijk wandelen op zoek naar verborgen baaien en geheime plekjes.

We passeren Pendower Beach. Door het prachtige weer zijn hier best veel toeristen te vinden, maar het ziet er idyllisch uit. Als we verder toeren richting St. Mawes komen we langs Melinsey Mill. Een restaurantje op een plekje midden in het bos, het oogt wat mysterieus en er zijn brutale vogeltjes. Een perfecte plek voor een afternoon tea.

Na genoten te hebben van voortreffelijke scones – toch onze favoriet als we in Engeland zijn –  vervolgen we de weg over heerlijke landweggetjes. Ondertussen genieten van het roffelen van de uitlaat en het spinnen van de motor. Als we steeds verder Roseland in rijden kunnen we zeker concluderen dat dit indrukwekkende schiereiland minder bekend is onder toeristen. Behalve op Pendower beach en het handjevol mensen bij Melinsey Mill zijn we verder nog geen auto tegen gekomen. Extra genieten!

Tropisch genieten in St. Mawes
Een tijdje later komen bij St. Mawes aan, een pittoreske haven. Deze locatie is wel weer geliefd onder de toeristen. We parkeren de auto en lopen even langs de kust. Achter het muurtje lopen we naar beneden, de temperatuur hier is aangenaam en het wordt wel heel verleidelijk om eventjes pootje te baden. Tess en ik doen de slippers uit en lopen het water een stukje in; de watertemperatuur is fris, maar heerlijk in combinatie met het zonnetje.

De palmbomen in de omgeving doen ons wanen alsof we in een ver land op vakantie zijn, een bijzondere ervaring.

Passagiersveerboot
Vanaf St. Mawes kun je ook met een klein passagiersbootje naar St. Antony. Vanaf hier kun je prachtig wandelen naar de vuurtoren op het uiterste puntje van het schiereiland. Een wandeltocht van iets meer dan een mijl (ca. 2 km). Laat jezelf verrassen door de prachtige omgeving en het enorme uitzicht.

Na ons avontuur op Roseland Peninsula stappen we in de Mini en gaan met de King Harry Ferry terug naar het ‘vaste’ land. Vooral voor Tess is dit laatste een leuke ervaring, met de auto op een boot. Dat komt toch niet heel vaak voor.

Op de camping kan Tess nog even spelen, waarna het alweer tijd is om lekker het bed in te gaan. Ze kan wat pittig zijn door de vele indrukken, ze gaat daarom lekker op tijd het bed in. Stiekem erg prettig ook om ’s avonds even tijd te hebben voor elkaar. We hebben het spel UNO ontdekt. Heerlijk samen ontspannen en genieten.

Eén antwoord op “De indrukwekkende kustlijn van Roseland Heritage”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *