De eerste verjaardag is wel een dingetje

Hiep Hiep Hoera! Mia één jaar. Wat een feest, onze baby is nu echt geen baby meer. We bestellen de mooiste taart voor de cakesmash, maken wat lekkere hapjes en geven een cadeau waar super lang over na gedacht is. De eerste verjaardag is wel een dingetje, voor mama althans. Maar waarom? Daar moest ik even over nadenken.

Benieuwd waarom de eerste verjaardag voor mij een dingetje is?

De eerste verjaardag is een feit. En… Niet zomaar iemands eerste verjaardag; nee, Mia’s eerste verjaardag! Wat een gebeurtenis en wat hebben we al veel meegemaakt; het eerste lachje, eerste keer omrollen, eerste hapjes, eerste keer kruipen, eerste keer zitten, eerste keer mee op de fiets en zelfs de eerste stapjes! Al deze ‘eerste keren’ en dan de mijlpaal die het eerste jaar afsluit; de eerste verjaardag.

samen kado uitpakken

Party planning

Hoe graag ik het ook enorm wil uitpakken, alle vrienden uitnodigen. Dat gaat in deze tijd niet. We houden het klein, met directe familie. Kleine hapjes en gezamenlijk wat eten. Een nieuwe outfit voor iedereen in ons gezin en een schattig feesthoedje op haar hoofd.

En weet je? Misschien is dit juist wel beter! Met Tess haar eerste verjaardag liep ik alleen maar voor de gasten. Eten, drinken, voor alles werd gezorgd. Sprak ik daardoor iemand écht? Of zag ik hoe mijn dochter genoot van alle aandacht/cadeautjes? Nee, dat niet. De eerste verjaardag ging eigenlijk in een waas voorbij, met wijn, gezelschap en opwinding. Ik kan me amper wat van de dag herinneren.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

eerste verjaardag

Waarom is de eerste verjaardag een dingetje?

Ik zou nog even terug komen op deze vraag. Hier moest ik nog even extra over nadenken. Maar voor mij is het een dingetje, omdat ik eindelijk een beetje m’n kind heb leren kennen. Ik weet (meestal) wat ze wil. We hebben (soort van) een ritme gevonden.

OK, meer kan ik eigenlijk niet bedenken… Eerlijk is eerlijk? Die eerste verjaardag vier je voor jezelf. In de aanloop daar naar toe loop je het hele jaar nog eens door, inclusief de hoogte- én dieptepunten.

klaar voor de levensreis

De eerste stap naar zelfstandigheid is al gezet. Je baby is geen hulpeloos wezentje meer, maar al een mini-mensje, een dreumes. En dát is toch een echt feestje waard?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *