De eerste schoentjes voor de kleine zelf te maken

WAUW! Je kunt tegenwoordig zelf-maak-pakketten kopen voor de eerste stappers. Deze schoentjes, maat 21, zijn toch té schattig als eerste schoenen? Het ziet er lastig uit, maar wij gaan graag de uitdaging aan! Alleen het idee al; hoe gaaf is het om de eerste schoentjes voor de kleine zelf te maken?

Via DDbags zoeken we een leuke samenstelling uit. Ik kies de fantasievacht voor Mia en een vriendin gaat voor de bruine variant met koeienvacht. We betalen gelijk en hebben het de volgende dag al in huis, wat een snelle service!

Vingerhoedje is niet overbodig!

De meeste spullen die je nodig hebt zitten in de leuke doos van het zelfmaakpakket. Alleen een potlood, schaar en meetlint zijn nog handig om erbij te pakken. Daarna kan de pret beginnen.

We maken wat grapjes over het meegeleverde vingerhoedje maar deze is zeker niet overbodig. Gaatjes prikken in de zool met de naald is een best klusje en killing voor je vingers.

Gaatjes prikken schoenzool

Gelukkig zijn de schoentjes vrij klein en is het einde snel in zicht. Wanneer alle gaatjes door zijn is het tijd voor de volgende stap; het schoentje aan de zool naaien!

De eerste schoentjes voor de kleine zelf te maken

Op de werkbeschrijving staat precies omschreven hoe het moet, als je deze precies volgt kan het (haast) niet mis gaan. Wanneer je het leer aan de zool naait zie je steeds meer en meer de vorm van het schoentje. Zo leuk!

Schoen naaien

Schoen tong naaien

Vol concentratie zijn we beide bezig, netjes bij het laatste gaatje van het leren schoentje pakken we de tong erbij en naaien we als professionals het schoentje in elkaar. Vergeet niet aan het einde van de tong eerst door het schoenleer te naaien en daarna pas door de tong. Ik deed het eerst in de verkeerde volgorde en kwam er net te laat achter dat dát niet klopte. Dit resulteerde in het feit dat ik het naaiwerk een klein stukje moest loshalen. Gelukkig kan dat vrij eenvoudig. 

Tussen het stikken door kletsen we gezellig. Het is een tijdje geleden dat we elkaar gesproken hebben -coronatijd-, dus leuk om zo weer eens wat samen te doen!

Klaarmaken voor de veters

Het meeste werk is het leer en de tong aan de zool vast maken, maar al gauw krijg je er redelijke behendigheid in en stik je het schoentje zo in elkaar. Daarna nog even de oogjes erop drukken. Heel eenvoudig met het meegeleverde gereedschap!

Oogjes aan de schoen maken

Voor de fijnere afwerking (zodat het oogje niet in de voet/enkel prikt) is het slim om aan de binnenzijde nog even een korte klap met de hamer op het oogje te geven. Maar deze tip staat gelukkig ook in de werkbeschrijving vermeld!

Dan is het schoentje al klaar. Het zooltje kan er in en dan alleen nog de ontvangen veters door de oogjes halen. Heel blij met het resultaat! Nu nog even wachten tot de voeten van Mia groot genoeg zijn 🙂

Resultaat little sneakers mt 21

Volg jij wel eens een workshop (voor thuis)? Laat vooral een reactie achter, ik ben altijd op zoek naar tips !

Zoek je nog andere tips? Deze DIY pakketten kan ik zeker wel aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *