Dagje uit in Oldenzaal op de Hulsbeekdag

Ga op ontdekking tijdens de Hulsbeekdag en beleef verschillende uitjes. Spring op een springkasteel, maak een ritje op een pony, quad of zelfs in een echte 4×4 auto. Laat je schminken of vaar over het water in een kano. Tijdens de hulsbeekdag is er over de gehele ronde ontzettend veel te zien en te doen! Een heerlijk dagje uit in Oldenzaal op de Hulsbeekdag.

De dag begint om 11.00 uur, omdat Mia ’s middags nog slaapt besluiten we gelijk op dat tijdstip aanwezig te zijn. Precies om 11.00 uur rijden we de parkeerplaats op. Het parkeren kost 5,- en moet gepast betaald worden (neem dus contact geld mee!).

Een dag vol belevenissen

We lopen het hulsbeek op en zien gelijk het toffe parcours met de 4×4 auto’s. We besluiten eerst rechtsom te gaan en nemen even een kijkje in een echte brandweerauto.

brandweerwagen

We lopen langs IVN en spotten kikkervisjes. Ook mag je in de voelboxen voelen en raden wat daar in zit, een kleine tip; het heeft (uiteraard) met natuur te maken. Verschillende ondernemers vanuit Oldenzaal en omstreken staan hier met leuke activiteiten of producten. De superstroopwafel kraam ruikt bijvoorbeeld echt overheerlijk.

Voor ieder wat wils

We lopen langs paarden en Tess wil graag een ritje op de pony rijden. Voor €2,- mag ze op het paard plaatsnemen. Hoewel ze het erg leuk vindt, is het natuurlijk ook reuze spannend. De spanning neemt de overhand en het is lastig in te schatten of ze er nou echt van geniet.
Iets verderop is een springkasteel, eenmaal daarop glijdt de spanning van haar af en kan ze weer heerlijk lachen.

varen over het water

De rij bij de reddingsbrigade is ons iets te lang en de kinderen nog te jong als je ziet hoe ze over het water scheuren. Wel een aanrader voor oudere kinderen!

De toren gebouwd door de scouting is wel heel tof gemaakt. Met wat hulp klimmen we naar boven en kijken uit over het hele hulsbeek. Nog even spelen in de speeltuin en kijken bij de 4×4 auto’s en dan stappen wij weer in de auto naar huis. Het is dat Mia nog naar bed moet, anders kun je hier zo de hele dag vermaken.

klimmen in de toren

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je kijken op de website van het hulsbeek! Ben je uitgekeken, maar heb je nog wat tijd? Wandel dan nog even langs de Gammelkerbeek vanuit het Hulsbeek of bezoek Klein Afrika.

speeltuinfun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *