Daantje Das Bos op de Holterberg

Het is fris, maar droog. Perfect weer om lekker het bos in te gaan! We besluiten het Daantje Das Bos op de Holterberg te ontdekken dat onlangs is uitgebreid met het ‘Groote Kikkerpad’ voor kinderen onder de vier jaar.

De weg ernaartoe is al niet vervelend, we komen aanrijden via Nijverdal en rijden eerst een prachtig stuk over de Sallandse Heuvelrug. Bij het buitencentrum verheugd Tess zich al op het kabouterpad die we regelmatig hebben gelopen. Als ik haar vertel dat we een ander bos gaan ontdekken is ze eventjes teleurgesteld.

Als ik heb genoten van de prachtige uitzichten op de Sallandse Heuvelrug komen we aan op een grote parkeerplaats. Ik parkeer de auto naast restaurant Woody’s en we gaan op zoek naar het bos van Daantje Das.

Waar is de ingang?

In eerste instantie kan ik het niet vinden, we lopen langs natuurmuseum Holterberg. Deze is helaas gesloten. We lopen weer terug richting Woody’s. Tess begint wat onrustig te worden en ik wat gefrustreerd, waar is dat Daantje Das bos?

Als laatste optie besluit ik achter Woody’s langs te lopen en plots zie ik de ingang van het speelbos! We hebben het gevonden!

Het speel- en leerbos is voor alle leeftijden, met name nu er ook een route is voor kinderen onder de vier jaar. Als het natuurmuseum open is kun je er ook een ‘educatie route’ kopen voor een complete nature experience.

Klimmen, klauteren en genieten

Je kunt lekker in het bos klimmen en klauteren. Onze peuter is gek op evenwichtsbalken en laten we in het begin nu net een lang parcours vinden waar je lekker overheen kan wandelen.

Het kleine doolhofje en de schommel zijn ook favoriet en zo spelen we lekker terwijl we een stuk wandelen.

Halverwege de route nemen we plaats op een bankje en eten even wat fruit. Hoewel het vrij fris is, is het heerlijk om nu in het bos te zijn en het is erg rustig.

Groote Kikkerpad

Sinds mijn laatste bezoek ongeveer 2 jaren geleden is er een en ander veranderd. De evenwichtsbalken liggen nu meer beschut en er zijn groene kikkers te vinden die horen bij het Groote Kikkerpad en bijbehorende opdrachten. Het opdrachtenboekje is te koop bij het natuurmuseum Holterberg.

De route van Daantje Das Bos op de Holterberg is vrij kort, om en nabij de kilometer. Maar leuk ingericht met de verschillende speeltoestellen.

Als we bijna rond zijn komen we uit bij een speelboom. Daar wordt de fantasie nog even goed geprikkeld. Er zijn heksen, wolven en mieren die kunnen praten… En als ze erboven opstaat is zij Doornroosje. Snap jij het?

Heb je na het spelen en wandelen trek gekregen? Woody’s is een erg leuk en kindvriendelijk restaurant 🙂 Met een gave indoor speelplek. Test het zeker eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *