Controle 2 bij de oogarts

Bijna anderhalf maanden later dan eerst gepland (in verband met afspraken die door Corona werden afgezegd) hebben we dan eindelijk de controle afspraak bij de oogarts!

We zijn zeer benieuwd of het afplakken voldoende heeft geholpen. Kunnen we de oogpleisters verder afbouwen of zal ze toch een brilletje moeten?

Benieuwd naar onze vorige afspraak? Klik dan even door naar: http://minimetkinderen.nl/oogtest-bij-de-oogarts/

Verbetering!
Nu vier maanden verder is er vooruitgang te zien! Haar beide ogen zitten ongeveer op hetzelfde niveau. Helaas niet het niveau dat verwacht wordt op deze leeftijd, maar er is dus geen sprake meer van een ‘goed’ en ‘slechter’ oog. Ook met sterkte is er geen verbetering meetbaar, dus een brilletje zou voor nu geen verschil maken.

Afbouwen
Het afplakken van het ‘luie’ oog kan niet van de ene op andere dag gestopt worden. Vanaf begin april zijn we reeds begonnen met afbouwen van zeven dagen naar zes dagen en onlangs verder naar vijf dagen. Nu hoeven we nog maar twee dagen, drie uren af te plakken. Heel prettig, aangezien het steeds weer een strijd is om de stickers op te krijgen. Het kost behoorlijk praten als Brugman.

Klachten bij intensiever gebruik van de ogen
Er is wel een mogelijkheid dat als Tess de ogen op school wat intensiever moet gebruiken ze wat sneller moe is, hoofdpijn krijgt of gaat klagen over zere ogen. Dit moeten we dus eventjes in de gaten houden, maar wordt ook bij de oogarts gecontroleerd.

De volgende afspraak vindt over drie maanden plaats, dat gaat ze net een paar weken naar school. Hopelijk zijn haar ogen dan nóg verder de goede kant op gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *