Bronnenroute Springendal met kinderen

Het weer is prachtig, ideaal wandelweer! Gelukkig is Tess net als ik dol op nieuwe routes ontdekken. Zo wandelen we samen de bronnenroute in het Springendal.

Onderweg valt Tess krokodillen aan met stokjes en voert ze eekhoorntjes met dennenappels. Het is nooit stil als je wandelt met Tess, maar dat is juist ontzettend leuk. En Mia? Die hangt lekker in de draagdoek en die geniet van alle verhaaltjes die Tess verteld!

We parkeren de auto aan de Brandtorenweg (kruising Hooidijk) in Hezingen. Vanaf hier starten verschillende routes, maar de leukste met kids is de zogeheten bronnenroute. Deze groengepijlde route is ca. 5 km en er is genoeg mogelijkheid voor een (lunch)pauze onderweg.

Als ik Mia in de draagdoek heb en onze tas met proviand (picknickkleed, broodjes, fruit en drinken) op de rug heb gaan we op zoek naar de eerste groene pijltjes.

Veelzijdige route vol met fantasie

Het eerste stuk loopt tussen prachtige velden door, mooie plukbloemen en later graanvelden. Niet veel later lopen we door het bos en daarna over de heide. De heide komt langzaamaan in bloei en her en der zie je de schitterende paarse gloed opkomen.

Na een pauze op een heuveltje met bankje komen we sneller dan ik verwacht had bij de eerste bron. Ik krijg van Tess een takje in mijn hand gedrukt en er een uitleg bij. De ene knoest activeert bliksemschichten en de andere knoest schiet maïs.

Dan gaat Tess voor mij lopen en fluistert dat er een krokodil op de weg zit. Ze zwaait wat met haar takje en commandeert mij hetzelfde te doen. Dan plotseling is het beest weg – schijnbaar – en kunnen we doorlopen.

Dit tafereel herhaald zich een aantal keren als we om de bron heen lopen.

Stapstenen

Op een smal paadje langs de bron liggen grote stenen met een waterdoorgangetje. Aan de linkerkant hiervan zijn wat stapstenen. Tess durft het niet zo goed alleen dus samen stappen we over de stenen. Een uitdaging met aan een hand een kind, in de draagdoek een ander kind én op slippers… Maar we hebben alledrie droog de andere kant bereikt! Gelukkig was het water maar een enkeltje diep, dus mocht het misgaan dan had ik er alleen een natte voet aan over gehouden.

Waarom Bronnenroute?

In het kader van Water Collectief Twente is de afgelopen jaren een groot aantal beken en bronnen in Noordoost-Twente heringericht. Hierdoor zijn deze beken beter voorbereid op perioden van droogte en watertekort. Aldus een bordje die we onderweg tegenkwamen!

Het is echt een prachtige groene wandelroute die je in het buitenland doet wanen met haar schitterende vlonderpad en watervalletje.

Is de route met een buggy/kinderwagen te doen?

De kronkelende paadjes van deze route zijn erg smal, mijn advies is dan ook om geen kinderwagen mee te nemen. Een draagdoek is hierbij zeker een uitkomst!

Mocht je kind te zwaar zijn voor een drager, maar wel behendig op een loopfietsje? Dan zou je deze nog wel mee kunnen nemen. Sommige stukjes moet je het fietsje eventueel eventjes tillen, maar dat zijn kleine gedeeltes van de route.

Deze groene route is in ieder geval een aanrader, ook met kids! Of wandel je toch liever ergens anders in Twente?

Eén antwoord op “Bronnenroute Springendal met kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *